Home / Social / Din fotoliu putem schimba doar canalul

Din fotoliu putem schimba doar canalul

Distribuie

Emil BlojImplicarea copiilor şi tinerilor din şcolile mureşene. Sprijinirea celor cu aptitudini deosebite. Acestea alături de o sumedenie de alte activităţi se vor derula şi în acest an şcolar sub organizarea şi coordonarea specialiştilor, cei peste 60 de psihologi şcolar şi 21 de logopezi, de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Mureş.

Acţiuni cu efecte de durată

Deşi activitatea psihologilor şi a logopezilor se desfăşoară în special în cabinetele şcolare, fără un impact vizibil, aceasta are un efect deosebit asupra partenerilor educaţionali vizaţi direct, elevi, cadre didactice şi părinţi. O astfel de acţiune fără impact vizibil dar cu rezultate de durată va fi şi cea mai nouă iniţiativă a directorului Emil Bloj prin care va forma o grupă de voluntari CJRAE din rândul elevilor din municipiu. “Intenţia noastră este în primul rând să obişnuim tinerii să se implice în viaţa comunităţii, să-i urnim din indiferenţă. Să învăţăm că din fotoliu nu putem schimba nimic, eventual doar canalul”, a explicat directorul Bloj. Sarcina de a recruta viitorii voluntari va reveni psihologilor şcolari, care vor încerca să selecteze câte doi elevi de la fiecare din liceele mureşene. “Cu aceşti tineri vom putea lucra la toate proiectele noastre. Aici mă refer la programul SNAC, prin care anual se organizează Săptămâna Fructelor şi Legumelor donate, la programul nostru tradiţional din perioada Sărbătorilor de Iarnă, prin care colectăm jucării şi cărţi pentru copiii din zone mai defavorizate şi altele. Suntem convinşi că beneficiarii vor primi darurile cu mare plăcere, ţinând cont că ele vin de la copii, pentru copii”, a explicat Bloj.

Psihologii şcolari vor continua şi în acest an şcolar programul START, destinat elevilor cu talente deosebite. Proiectul “Start pentru Talentaţi” a fost iniţiat în 2010 de către psihologul Eugen Dosa şi a fost continuat cu consecvenţă de către psihologii şcolari. Este destinat elevilor claselor a VII-a şi a XI-a, indiferent de talentele acestora. Ideea de bază, foarte generoasă, provine din constatarea că în cadrul şcolii există preocupare către copiii care sunt fie rămaşi în urmă la învăţătură, ori au alte probleme comportamentale, iar de copiii talentaţi mai puţin.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.