Home / Social / Noutăţi la Palatul Copiilor din Târgu-Mureş

Noutăţi la Palatul Copiilor din Târgu-Mureş

Distribuie

Talent si indemanare la cercul de arte plasticeCerc de limbă norvegiană. Teatru de păpuşi. Şi cercuri reînfiinţate de dansuri populare. Noutăţi absolute, profesori noi şi vechi şi entuziaşti, experienţe şi performanţă. Au început înscrierile la Palatul Copiilor din Târgu-Mureş, care se vor derula până în data de 30 septembrie.

 Profesori tineri şi entuziaşti

Cercuri de Karting, Judo, Tenis de masă, Cultură şi civilizaţie norvegiană, Cultură şi civilizaţie engleză, Cultură şi civilizaţie franceză, Cultură şi civilizaţie spaniolă, Cultură şi civilizaţie germană, Oratorie, Atelierul fanteziei şi pictură, Foto-cineclub, Fanfară, Canto, Teatru, Dans clasic, Dans modern, Dans popular, Dans contemporan combinat cu Balet şi Jazz, Automodele şi Navomodele, Aeromodele, Artă textilă, Meteorologie, Astronomie şi Construcţii electronice. Aceasta ar fi lista completă a activităţilor propuse copiilor. „Sperăm că populaţia şcolară va dori să studieze şi limba norvegiană, care este o noutate absolută în judeţ”, a susţinut directoarea instituţiei, Iolanda Cătinean.

O altă bucurie a acesteia este reînfiinţarea grupelor de dans popular, care nu au funcţionat o perioadă din lipsă de profesori. Noutăţi şi în rândul profesorilor. „Avem o colegă nouă la tenis de masă, vom reveni în forţă inclusiv cu grupe de performanţă. Ne-am bucurat să putem aduce şi un nou profesor la cultură şi civilizaţie germană, cu atât mai mult cu cât în această disciplină există un deficit de personal. Sperăm că vor fi pe placul copiilor şi cele două grupe de teatru de păpuşi susţinute de către profesorul Iordache, actor al Teatrului Ariel”, a explicat directoarea. Profesori excelenţi vor preda şi la grupa de teatru şi oratorie, directoarei Iolanda Cătinean alăturându-se profesorul Universităţii de Artă Teatrală, Radu Olăreanu.

Cerc cu tradiţie, cel de aeromodeleNimeni nu este refuzat la Palat

Din experienţa directoarei, copiii sunt atraşi în special de cercurile artistice. „La canto de exemplu avem undeva în jur de 200 de copii. Explicabil şi prin performanţele deosebite atinse de copiii Palatului, dar în special prin faptul că fiecare copil îşi doreşte să devină vedetă. Pierdem din păcate teren în ce priveşte cercurile tehnice faţă de cele artistice”, a menţionat Iolanda Cătinean.

Cei de la Palatul Copiilor speră să recâştige terenul pierdut şi prin profesorii tineri şi entuziaşti. Un exemplu ar putea fi şi cercul de automodele, unde va preda Székely Tamás, un tânăr provenit din pepiniera Palatului şi care a avut rezultate deosebite atât la aeromodele cât şi la automodele. „Palatul Copiilor te şi orientează profesional. Foarte mulţi copii îşi aleg profesia îndrumaţi de activităţile de la Palat. Palatul formează. Contează faptul că relaţionează mai mult decât într-un mediu formal. Participă la competiţii, care îi obligă să vorbească, să ia aitutidine. Şi se vede diferenţa. Sunt mai dezinvolţi, comunicativi. Să nu uităm că aici vin de plăcere”, a adăugat Cătinean. Iar când înveţi din plăcere este altfel. Majoritatea cercurilor vor funcţiona cu câte o activitate pe săptămână, excepţie făcând cei de la grupele de performanţă. Cluburi ale Copiilor funcţionează în toate oraşele din judeţ. Deşi regulamentul permite organizarea de testări sau preselecţii, nimeni nu este refuzat la Palat. „Mai bine lucrăm cu mai mulţi copii decât să fie vreun copil supărat. Palatul nu este doar pentru performanţă. Este o instituţie în care cei care pot fac performanţă, ceilalţi vin să înveţe şi să se simtă bine”, a încheiat directoarea instituţiei. Părinţii interesaţi sunt aşteptaţi în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 8.00 – 17.00 atât la Palatul Copiilor, cât şi la toate cluburile din judeţ.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.