Benedek Imre, din nou membru al UDMR Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 287 Vizualizări

Benedek Imre, din nou membru al UDMR

111Reputatul cardiolog Benedek Imre a redevenit membru al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) după o perioadă de aproape şapte ani de la excluderea acestuia din Uniune.

Exclus cu dreptatea în mână

În decembrie 2008, Biro Rozalia anunţa, de la prezidiul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) că Benedek Imre a fost exclus din structurile UDMR deoarece a adus „prejudicii irecuperabile UDMR şi daune morale imense”. Demersul conducerii UDMR a venit după ce Benedek Imre, care candidase la alegerile parlamentare, acţionase în instanţă Biroul Electoral Central după ce pierduse mandatul de deputat, la redistribuire, în defavoarea candidatului din Colegiul nr. 43 Africa. “Am acţionat Biroul Electoral Central în instanţă deoarece echipa de campanie a constatat că există o gravă greşeală de atribuire a mandatelor, conform documentelor afişate pe site-ul BEC. Astfel, cel de-al optulea mandat al UDMR a fost repartizat în mod greşit, fapt probat cu documente, Colegiului numărul 43 Africa, când acesta ar fi trebuit să fie repartizat judeţului Mureş. Este o greşeala voită, chiar o fraudă electorală şi de aceea am avut acest demers pentru a se afla cine a greşit în BEC”, declara, în decembrie 2008, Benedek Imre, despre motivul pentru care a acţionat în judecată BEC. De altfel, în data de 19 decembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti a constatat veridicitatea faptelor expuse în dosar, anulând repartizarea mandatului UDMR către Colegiul numărul 43 Africa, refuzând însă să îl distribuie judeţului Mures, sub pretextul că acest lucru nu e de competenţa sa. „Oricum, mandatul va ajunge la UDMR, însă înainte de toate organele abiliate trebuie să constate cine se face vinovat de această fraudă electorală”, a mai spus Benedek Imre, care a revenit membru al Uniunii la sfârşitul săptămânii trecute.

Unul zice “Igen”, altul spune “Nem”…

Contactat de Zi de Zi, Benedek Imre a confirmat reîntoarcerea în rândurile Uniunii. “Da, am revenit în UDMR la sfârşitul săptămânii trecute”, a declarat, foarte pe scurt, cardiologul târgumureşean.

Revenirea acestuia “în cărţi” nu este agreată, se pare, de toţi liderii UDMR Mureş. “Domnul Benedek Imre nu este membru al UDMR. O secretară nu poate să facă ce a desfăcut CRU”, a precizat, pentru 24 Ore Mureşene, Brassai Zsombor, preşedintele UDMR Mureş, care a făcut astfel aluzie la faptul că revenirea lui Benedek Imre în Uniune este de fapt o greşeală de secretariat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Intrebarea este ce coace „dottore”… Ca fara un interes anume, nu se baga… Averea lui e perfect justificata ca doar dottorii au salarii mari

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE