Home / FC Municipal / Edi Stăncioiu: „Șocul schimbării poate aduce plusul necesar”

Edi Stăncioiu: „Șocul schimbării poate aduce plusul necesar”

Distribuie

edi stancioiuPortarul Eduard Stăncioiu s-a transferat la echipa de fotbal ASA Târgu-Mureș spre finalul sezonului 2013-2014, când echipa se afla în liga secundă. Venea tocmai de la adversara de vineri, CFR Cluj, la care a evoluat din 2006, când s-a transferat de la Sportul Studenţesc Bucureşti. A câștigat cu clujenii toate trofeele pe care aceștia le-au obținut, adică trei titluri de campion, trei Cupe ale României şi două Supercupe. La acestea a dăugat o nouă Supercupă în această vară, cu ASA, s-a aflat în poarta acesteia toate minutele returului în care a devenit vicecampion și în toate minutele celor 11 etape scurse din actuala ediție. A fost rezervă doar la partida de marți, în Cupa României, dar acest lucru i s-a părut mai dificil decât atunci când se află în poartă. Să aflăm de la Edi cum s-a simțit pe bancă și cum vede meciul cu fosta echipă.

Reporter: Ai regrete pentru ratarea unui nou titlu?
Edi Stăncioiu: Regrete nu pot spune că am, chiar dacă am fost la doar câteva minute de o performanță extraordinară, o ratare incredibilă. Rezultatul consider totuși că este maximum ce puteam da. Am dat totul, atât ca individ, cât și echipa, dar asta este deja istorie, trebuie să încercăm anul acesta mai mult.
Rep.: Ai avut câteva oferte în vară, ce te-a determinat să rămâi la ASA?
E.S.: Am considerat că acest club merită mai mult și mi-au plăcut de la început proiectele și condițiile de aici. În plus, eu sunt un tip statornic și vreau să mai obțin trofee cu această echipă.
Rep.: Ai stat pe bancă în meciul de Cupă. Cum a fost în această postură?
E.S.: Este mult mai greu decât atunci când ești în teren. Te simți ca legat de mâini și picioare și nu poți ajuta cu nimic echipa la nevoie. Deseori meciurile cu echipele din ligile inferioare sunt mai dificile, adversarii sunt mai motivați, iar randamentul este altul. Abordarea meciurilor din Cupă este diferită, dar din fericire echipa a jucat bine și nu am avut probleme.
Rep.: Ați reușit un joc relativ bun în etapa trecută, prima în care ai primit două goluri.
E.S.: Putem spune că a fost un nou meci în care am dominat și nu am reușit să înscriem. Am primit goluri din greșeli, dar fotbalul este un sport de echipă şi greşelile sunt de obicei colective. Au fost două situaţii nefericite, dar greşelile nu pot fi puse pe seama unui jucător. De obicei, până la aceasta, probabil a mai greşit cineva şi uneori greşeala unuia poate fi reparată de alt coleg.
Rep.: Cum vezi meciul de vineri, cu fosta ta echipă ?
E.S.: CFR este o echipă în formă, cu un moral ridicat și știm că ne așteaptă un meci foarte dificil. Adevărul este că și noi va trebui să dăm mai mult decât am făcut-o până acum în acest campionat. Poate șocul schimbării antrenorului va aduce acel plus de care aveam nevoie, poate era șocul necesar, dar singurul lucru care contează este să reușim un joc bun și să obținem victoria.
Rep.: Îți dorești ca fiul tău să joace și el fotba?
E.S.: Acest lucru va depinde în primul rând de el, dacă își va dori acest lucru.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.