Calificare fără emoții pentru BC Mureș BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 77 Vizualizări

Calificare fără emoții pentru BC Mureș

bc muresDupă ce a câștigat în urmă cu patru zile partida tur din prima fază a Cupei României la baschet masculin, 83-74 la Sibiu, cu CSU Atlassib, BC Mureș Târgu-Mureș a obținut o calificare fără probleme în meciul retur, disputat sâmbătă seara în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, scor 97-73 (32-15, 20-27, 20-15, 25-16). Meciul a fost la discreția mureșenilor, care au câștigat foarte categoric primul sfert. CSU Atlassib a înscris primul coș abia după aproape trei minute și jumătate, iar la intrarea în ultimul minut al primului sfert scorul a ajuns la 29-11. O relaxare prematură a gazdelor a permis sibienilor să câștige actul secund și să se apropie la 10 puncte înainte de pauza mare, după ce avantajul s-a păstart în permanență la peste 10 puncte pe toată durata sfertului.

Detașare reușită rapid, fără emoții la final

Oaspeții au reușut în debutul sfertului trei să se apropie la doar 7 puncte, dar „tigrii” au reușit rapid să refacă diferența. La ultima pauză, cu cele 15 puncte, la care se adăugau 9 din primul meci nu mai puteau da emoții echipei antrenorului Audrius Prakuraitis în privința calificării. Mureșenii au dus la jumătatea ultimului act diferența la peste 20 de puncte și și-au permis să ruleze tot lotul, mai tinerii „tigri” și-au trecut rând pe rând numele pe lista marcatorilor, în uralele unui public entiziast, care a exultat la reușitele jucătorilor locali. Singurii care nu au reușit să puncteze au fost Adrian Oprea și Lucian Țibîrnă, ambii cu cel puțin două minute pe parchet. Lucrul care a lipsit a fost realizarea „sutei”, dar victoria a fost una reconfortantă înaintea startului în noua ediție a Ligii Naționale. Acesta se va da la sfârșitul săptămânii viitoare, când BC mureș va primi vizita celei de-a doua echipe sibiene, Gaz Metan Mediaș.
Marcatori:
BC Mureș: Jurevicius 16 (3×3), Polyák 15 (2), Kemp 13 (3), Fraseniuc 13 (1), Martinic 12 (2), Barro 10, Barabási 10 (2), Ivanovic 4, Gajovic 2, Jakab 2.
CSU Atlassib: Klassen 16 (4), Tîncu 12 (2), Hardy 10, Cioacătă 9, Gilbert 8 (2), W. Paul 7 (1), Harrison 7, Lalovic 4.

Șapte din opt sfert-finaliste
După disputarea partidelor retur din „optimile” Cupei României se cunosc 7 din cele 8 calificate în „sferturi”. Alături de BC Mureș, au obținut calificarea Energia Târgu-Jiu, U BT Cluj, singurele care alături de mureșeni au obținut victorii în ambele partide, Steaua CSM Eximbank, Dinamo București, BCM U Pitești și CSM Oradea. A opta calificată se va decide între CSM U Craiova și Gaz Metan Mediaș. Aceștia din urmă se pot califica dacă înving în partida reprogramată cu CSM Oradea, pe Criș, în caz contrar echipa calificată ar fi cea din „Bănie”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE