Home / Administratie / British Council, mai aproape de Târgu-Mureș prin Ambasadorul Regatului Unit, Excelenţa Sa domnul Paul Brummell

British Council, mai aproape de Târgu-Mureș prin Ambasadorul Regatului Unit, Excelenţa Sa domnul Paul Brummell

Distribuie

111Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Excelenţa Sa domnul Paul Brummell, a efectuat prima sa vizită oficială în județul Mureș, având o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Ciprian Dobre.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme de interes pentru județul Mureș și pentru colaborările cu Regatul Unit: schimburi comerciale, securitate, aeroport, provocări și planuri de viitor.

Totodată, s-a atins subiectul candidaturii municipiului Târgu-Mureș la titlul de ”Capitală Europeană a Culturii 2021”, iar prin aceasta la importanța întăririi cooperării culturale dintre județul Mureș și Regatul Unit. Astfel, Președintele Consiliului Județean Mureș și-a exprimat dorința și disponibilitatea în vederea deschiderii unui centru cultural al British Council (Consiliu Britanic) în Palatul Culturii din Târgu-Mureș.

Ciprian Dobre a subliniat faptul că ”avem deja experiența colaborării româno-americane în județul Mureș prin American Corner, centrul de resurse găzduit de Biblioteca Județeană Mureș, unul dintre cele mai active din țară. Acest spațiu al culturii oferă mureșenilor șansa de a intra în contact cu tot ceea ce înseamnă cultură și civilizație americană prin desfășurarea unor activități de promovare a valorilor specifice, organizarea de întâlniri și discuții pe diverse teme cu specialiști americani, oficiali ai ambasadei și nu numai, cursuri de învățare și aprofundare a limbii și literaturii engleze americane, iar datorită faptului că am reușit să-l gestionăm bine considerăm că suntem pregătiți să întărim diversificarea culturilor care să se prezinte în zona noastră și să interacționeze cu multiculturalitatea specifică județului Mureș.”

British Council își desfășoară activitatea în Romania încă din 1938. În prezent, există centre în orașele București, Cluj-Napoca și Iași. Activitatea sa se bazează pe: dezvoltarea cunoștințelor de limba engleză, posibilitatea susținerii unui examen de certificare internațională a acestor cunoștințe, îmbunătățirea tehnicilor de predare a limbii engleze, participarea la programe de artă, educație sau societate, conexiuni cu alți profesioniști.

Excelenţa Sa domnul Paul Brummell și-a luat angajamentul deschiderii discuțiilor cu directorul British Council în vederea evaluării posibilității deschiderii unui nou centru la Târgu-Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.