Zilele Inimii la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Zilele Inimii la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant

inInstitutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureș, împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, organizează, în 3 octombrie, în cadrul proiectului Cordisped – competitivitate pentru inima copiilor, Ziua Porților Deschise, un prilej bun pentru mureșeni de a se gândi la inimile lor așa cum ar trebui.

Sloganul sub care au loc evenimentele este „Adoptă o inimă de copil”, pentru că din cei 1.000 de copii cu malformații cardiace născuți anual, 900 necesită intervenții până la împlinirea vârstei de un an. Cu prilejul acestuie eveniment, se vor organiza o serie de activități interesante, cum ar fi: curs de resuscitare urmat de o vizită la Secțiile Terapie Intensivă și Neonatologie, între orele 10.00 – 12.00; întâlnire cu echipa de fotbal ASA, cu echipa de baschet și cu echipa de volei, între orele 13.00 – 15.00; curs de resuscitare, prevenție boli cardiace și perspectivele pacienților cu MCC, între orele 15.00 – 17.00.
Studenții care doresc să se implice în mod voluntar în aceste activități trebuie să știe că pot acorda ajutor din punct de vedere administrativ în cadrul activităților, vor putea să ia parte la organizarea celor trei întâlniri cu echipele sportive, dar și cu copiii care au fost supuși intervențiilor cardiovasculare pentru a ușura integrarea acestora în societate. Voluntarii vor avea astfel oporunitatea de a-și extinde cunoștințele în cadrul cursurilor de specialitate, vor putea lucra cu copii cu patologii cardiace și se pot dezvolta pe plan personal. Pentru înscrieri, aceștia pot accesa următorul link: http://goo.gl/forms/i5uG2ZjWsh.

„Prin aceste acțiuni, dorim să dăm posibilitatea medicilor și asistenților medicali de a afla informații despre progresele din specialitățile cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară și conexe de la invitați de prestigiu din domeniu și nu în ultimul rând de a da posibilitatea elevilor și părinților de a se informa cu privire la oferta de servicii medicale și de a cunoaște în mod direct condițiile de tratament pe care institutul le oferă. Participarea la aceste evenimente este o ocazie în plus să ne îndreptăm atenția spre problemele cardiovasculare care ne pot afecta pe noi sau pe dragi și să acționăm, având grijă de inima”, au transmis organizatorii evenimentului.

IUBCvT este un centru de excelenţă în acordarea asistenţei medicale bolnavilor cardiovasculari, în educarea şi formarea profesioniştilor din domeniul medical şi în cercetarea ştiinţifică. Fiind unul dintre cele mai prestigioase institute de profil din ţară, istoria noastră este formată din medici de marcă ai cardiologiei şi chirurgiei cardiovasculare româneşti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE