Expoziția elevilor de la Liceul Vocațional de Artă, ”Culorile toamnei” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Expoziția elevilor de la Liceul Vocațional de Artă, ”Culorile toamnei”

DSC_4263

În ziua de marți, 29 septembrie, la ora 17.00,  Galeria de Artă a Palatului Culturii a găzduit vernisajul expoziției „Culorile toamnei”, eveniment organizat de catedra de Arte Plastice a Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș și Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Târgu Mureș.

DSC_4246

” Dacă vă uitați în jur, fiecare colțișor freamătă a excelență, miroase a prospețime, creativitate, tinerețe, însumează multă muncă și un efort constant. Această expoziție e un cumul de stări, de impresii și imortalizări a unor momente, sentimente, lucruri, viziuni personale, este o certitudine în peisajul învățământului vocațional artistic, este o prezență puternică, cu împliniri și realizări notabile, recunoscute și appreciate în țară și în întreaga lume. Mulțumim Asociației ” Prietenii Artei” și Consiliul Județean Mureș pentru sprijinirea  acestui eveniment cultural  expozițional  dijn cadrul proiectului Culorile Toamnei” a declarat prof. Renata Veer, director Liceul Vocațional de Artă.

DSC_4241

Lucrările expuse fac parte din patru ateliere de specialitate, design vestimentar, pictură,  sculptură și grafică, alături de alte discipline din curriculumul artistic de specialitate, respectiv studiul compoziției, studiul formelor și desenul, studiul formelor și al volumului, studiul formelor și al culorii, elemente de perspectivă, desen proiectiv și arhitectură. Un mesaj de felicitare adresat expozanților a venit și din partea prof. dr. Eva Aved, director adjunct al Liceului Vocațional de Artă, mândră de elevii ei și de rezultatele obținute.

DSC_4258

”În general, o lucrare de artă, oricare ar fi ea, este de fapt rezultatul coregrafiei unor degete de artist. O creație plastică se rupe de realitate și, automat, aceasta se metamorfozează într-un portal spre sinele realizatorului. Se lasă deoparte cenzura, creionul, pensula, începând să  scrie după dictare tot ceea ce le șoptește subconștientul. Și, alături de dichisirea produsului final, rețeta e completă. Cel puțin, asta cred eu!” ne spune Ada Nicolaescu, clasa a XI-a C.

DSC_4232

Eleva Boroka Vajda din clasa a XI-a D a făcut un joc de cuvinte pornind de la ”Culorile toamnei” rostite în limba maghiară, iar un moment emoționant a fost oferit de talentații muzicieni Rebeka Petho, clasa a IX-a B și Csaba Petho clasa a XII-a B, coordonați de profesorul Jolan Gered. Rolul profesorului rămâne mereu în prim plan în opera de formare armonioasă a elevilor, iar cadrele didactice au contribuit cu fiecare oră de teorie sau practică, la formarea personalității lor creatoare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE