Home / Social / Mai mulți șomeri în 2015, în județul Mureș

Mai mulți șomeri în 2015, în județul Mureș

Distribuie

somajAnul acesta, în județul Mureș, au fost mai mulți șomeri decât anul trecut. Acest lucru reiese din datele prezentate, miercuri, 30 septembrie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al județului Mureș, de către reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș. Astfel, la finalul lunii iulie rata șomajului înregistrat era de 5,48% față de 5,29% cât era în iulie 2014.

„Situația șomajului se reflectă în general în rata șomajului înregistrată la o anumită perioadă. În acest an, AJOFM a înregistrat o rată a șomajului, la începutul anului, de 6,15%. Aceasta a fost în creștere până în luna martie a acestui an, după care a urmat o ușoară descreștere, astfel încât în iulie rata șomajului este 5,48%. Este o rată mai mare decât rata șomajului de anul trecut, care era 5,21%, deci o ușoară creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014, dar într-o descreștere continuă începând cu luna martie. Aceasta s-ar datora măsurilor de popularizare permanentă a măsurilor active de stimulare a ocupării forței de muncă, a crescut numărul locurilor de muncă vacante. În anul 2015, AJOFM a organizat două burse ale locurilor de muncă, ultima a fost cea din 25 septembrie, bursa pentru absolvenți. În sprijinul angajatorilor agenția a venit și cu organizarea de programe de orientare profesională în meserii solicitate de aceștia. Dintre locurile de muncă vacante până la 31 iulie, cele mai multe angajări au fost în meseria de confecționer, lucrător comercial, vânzător, bucătar, lăcătuș mecanic, dulgher, mecanic, zidar”, a explicat Maria Kovacs, șef serviciu AJOFM Mureș.

Potrivit acesteia, șomerii din categoria de vârstă cuprinsă între 30 și 39 de ani reprezintă cea mai mare pondere. „La 31 iulie, numărul de șomeri era mai ridicat decât în 2014. Rata șomajului de 5,48% ne situează undeva în zona de mijloc pe partea de sus a clasamentului. Cei 13.727 de șomeri reprezintă procentual 1,7 din totalul șomerilor la nivel național”, a precizat Maria Kovacs.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.