Mihnea-Ionuț Ognean, vicecampion european la 12 ani Reghin
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 325 Vizualizări

Mihnea-Ionuț Ognean, vicecampion european la 12 ani

12106812_977669308962057_1043005224277625156_nÎn cadrul Campionatul European de șah pentru juniori (8-18 ani), disputat săptămâna trecută la Porec, în Croația, micul șahist din Reghin Mihnea-Ionuţ Ognean, legitimat la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, s-a clasat pe locul II la Open 12 ani, la egalitate cu rusul Shubin Kirill, care a câștigat competiția cu 7,5 puncte din 9 partide. Medalia de argint a vicecampionului european ani a fost cucerită la o grupă în care s-au aliniat la start 110 șahiști din toată Europa, printre care sportivi din țări care reprezintă forțe ale șahului continental și chiar mondial, cum sunt Rusia, Armenia, Turcia, Polonia, Ucraina sau Ungaria. România a fost reprezentată la această competiție din Croația de un număr de 24 de șahiști, dintre care doi au mai cucerit medalii: Dragoș-Andrei Antonică (Galați)- argint la Open 10 ani și Mihaela-Ioana Trifoi (Sighetu-Marmației)- bronz la fete 10 ani.

sahReveniri după eșecuri, în stil de campion
Mihnea nu a început foarte bine competiția, dar pe parcurs și-a demonstrat valoarea. A remizat în prima partidă, apoi a câștigat patru partide la rând, dar în runda cu numărul 6 a pierdut la fostul campion european, Krstulovic Alex, din Ungaria. Însoțit de mama sa, care constituia sprijinul său din toate punctele de vedere, acesta și-a revenit și a câștigat ultimele trei partide. În runda a 8-a l-a întâlnit pe fostul campion mondial școlar, bulgarul Stoyanov Tsvetan, iar în ultima pe armeanul Gharigyan Mamikov. O nouă performanță remarcabilă pentru micul șahist mureșean care, din anul 2009 cucerește medalii după medalii în întreceri prestigioase, cu rezultate remarcabile chiar în compania seniorilor. Pe parcursul acestor ani, el a devenit campion mondial școlar în 2011, la Open 7 ani, în Polonia, la Cracovia, vicecampion mondial școlar în 2013, la Open 9 ani, în Grecia, la Halkidiki, dublu campion European la șah-rapid și șah-dezlegări la categoria 10 ani în același an, ca să enumerăm doar competițiile majore.
Actualmente se află în grupa de performanță, alături de antrenorul de la clubul tâgumureșean, Baratosi Iosif și a beneficiat și de sfaturile Maestrului Internațional Baratosi Daniel. Pentru că la asemenea nivel de performanță este nevoie, în afară de foarte multă muncă individuală și de un antrenor personal, părinții săi au ales ca el să se pregatească și cu M.I. Mihai Ghindă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE