Dezinsecţia şi deratizarea, cercetate de DNA Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 256 Vizualizări

Dezinsecţia şi deratizarea, cercetate de DNA

111Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat miercuri, 7 octombrie, percheziţii la mai multe persoane fizice şi instituţii publice din cinci judeţe, printre instituţiile vizate aflându-se şi Primăria municipiului Târgu-Mureş. Documente care vizează contracte de dezinsecţie şi deratizare, ridicate de la Primăria Târgu-Mureş. Dorin Florea dixit: „Ildiko Kagan e cea care a răspuns de acest proiect!”

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, procurorii investighează mai multe contracte încheiate cu societatea Coral Impex SRL Ploieşti, al cărui obiect de activitate îl reprezintă furnizarea de servicii de deratizare şi dezinsecţie. „Acţiunile desfăşurate miercuri de DNA la mai multe primării din judeţele Cluj, Alba, Sălaj şi Mureş au ca obiect ridicarea de documente în legătură cu mai multe contracte de dezinsecţie, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Contractele ar fi fost încheiate în perioada 2013-2015 între administraţiile locale şi societatea Coral Impex SRL, conform aceloraşi surse”, se menţionează pe site-ul www.agerpres.ro.

DNA: „Suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție”

Anunţul cu privire la percheziţii a fost făcut de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA, care a remis un comunicat de presă în care se arată că acţiunea vizează cercetarea unor presupuse acte de corupţie din perioada 2013 – 2015. „Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. În cursul zilei de 7 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care cinci sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că atunci când împrejurările vor permite vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicat.

Documente solicitate Primăriei Târgu-Mureş

Acţiunea întreprinsă de procurorii DNA a fost confirmată de Biroul de presă al municipiului Târgu-Mureş, care a remis un comunicat de presă în acest sens. “Conducerii Primăriei municipiului Târgu-Mureș i-au fost solicitate în dimineața de miercuri, 7 octombrie 2015, de reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție, o serie de documente, care vizează contractele existente cu firma de dezinsecție și deratizare”, se menţionează în document.

De asemenea, primarul Dorin Florea, a declarat, pentru Agerpres, că municipalitatea colaborează de zece ani cu societatea Coral Impex SRL, perioadă în care nu au fost niciodată probleme juridice sau de altă naură. „A fost un control care se exercită în mai multe locuri. Această societate lucrează pentru Primăria Târgu-Mureş de vreo zece ani, nu am avut niciun fel de problemă, nu au fost niciun fel de sesizări legate de acest lucru. Primăria trebuie să fie transparentă şi să pună la dispoziţie documentele astfel încât verificările să îşi urmeze cursul. Societatea are sediul prin Ploieşti şi face dezinsecţie. Sunt zece ani de atunci, am întrebat la Direcţia Economică dacă au fost vreodată probleme sau dacă Curtea de Conturi a avut vreo observaţie şi mi s-a răspuns că nu. Ildiko Kagan (şefa Serviciului de Control Activităţi Edilitare din cadrul Primăriei Târgu-Mureş – n.r.) e cea care a răspuns de acest proiect. Aceasta este practica, verifică documentele, trag linie şi stabilesc. E normal, dacă vrei să faci o investigaţie, să verifici şi documente. Au cerut documente care s-au pus la dispoziţia DNA, unele sunt la Primărie, unele sunt la sediul serviciului pe care îl conduce Kagan”, a arătat Dorin Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE