Home / Social / Premii de 1.000 de euro pentru tinerii jurnalişti

Premii de 1.000 de euro pentru tinerii jurnalişti

Distribuie

d729ed3d-3213-430a-bc04-703bc450c68fTinerii jurnalişti de presă scrisă mai au la dispoziţie câteva zile până la termenul din 19 octombrie pentru a se înscrie la cea de-a XVI-a ediţie a concursului “Tânarul Jurnalist al Anului”. Proiectul este adresat ziariştilor cu vârste până în 35 ani, care vor concura în cadrul a cinci secţiuni. Câştigătorii vor fi premiaţi cu câte 1.000 de euro.

 Printre laureaţi, nume cunoscute

Cele cinci secţiuni ale concursului sunt “Justiţie şi Stat de drept”, “Actualitate internă”, “Economie”, “Mediu” şi “Investigaţii”. Jurnaliştii se pot înscrie cu articole publicate în print sau on-line, în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 august 2015.

Secţiunea “Justiţie şi Stat de drept” se adresează ziariştilor care acoperă justiţia, activitatea instanţelor şi parchetelor, care urmăresc evoluţia dosarelor de corupţie şi de crimă organizată, scriu despre refoma justiţiei, despre schimbările legislative ce afectează statul de drept şi funcţionarea instituţiilor fundamentale ale statului.

În ce priveşte secţiunea nou introdusă, cea dedicată investigaţiilor, aceasta va premia cel mai bun tânăr ziarist care a realizat şi publicat anchete privind evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea de bani.

Fiecare candidat poate înscrie maximum două articole pentru fiecare secţiune. Candidaturile sunt aşteptate via e-mail, la adresa tja@freedomhouse.ro. Email-ul de înscriere trebuie să conţină, alături de cele maxim două articole pe secţiune, în format digital (link către articolele online sau PDF) şi un CV al candidatului. Printre laureaţii ediţiilor precedente se regăsesc nume cunoscute, Vlad Mixich de la HotNews.ro, Petrişor Obae de la paginademedia.ro, Cristian Ghinea de la Dilema Veche, criticul de teatru Cristina Modreanu şi mulţi alţii.

Concursul se desfăşoară cu ajutorul UniCredit Bank, Eco–Rom Ambalaje, Alexandrion, Polisea, Antalis şi cu susţinerea Programului Media Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer şi The Group. Pentru informaţii suplimentare, se poate accesa portalul freedomhouse.ro/tja.

Freedom House România este o prezenţă activă încă din 1990, datorită stagiilor în Statele Unite pentru ziarişti şi lideri de opinie. Programe derulate de aceştia sunt dedicate specialiştilor din media, cu scopul profesionalizării industriei media.

 

 

De asemenea, verificati

Sărbătoritul zilei, Iuliu Praja

Distribuie Redacția și administrația cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Iuliu Praja, manager la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.