Fundația Kiwi, în ajutorul vârstnicilor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Fundația Kiwi, în ajutorul vârstnicilor

casa

Câțiva copii aflați în grija Fundației Kiwi ” Casa Bucuriei” au făcut o vizită Căminului pentru persoane vârstnice, în ziua de miercuri, 7 octombrie, la sediul de pe strada Evreilor Martiri nr.29-31. Devenită deja o tradiție, zilele de naștere a beneficiarilor sunt sărbătorite în contextul zilei naționale a țării din luna respectivă și, pentru că în luna octombrie urmează Ziua Națională a Spaniei, cei mici au ajutat în completarea unui décor Hispanic.

Beneficiarii s-au gândit să aplice tehnica pe care renumitul arhitect Antoni Gaudí a folosit-o, acum mai bine de 100 de ani. Trencadis este un tip de mozaic utilizat în modernismul catalan, creat din cioburi sparte de faianță, care se poate face folosind bucăți de ceramică și gresie. ”Arhitectul catalani Antoni Gaudí a folosit Trencadis în mai multe proiecte, printre care Barcelona Parc Güell probabil, cel mai faimos. El a acoperit arhitectura sa tridimensională cu ceramică glazurată de diferite forme și culori, care au creat modele viu colorate, folosind piese aruncate de plăci ceramice colectate de la fabrica „Pujol i Bausis” ne spune dr. Anca Florea, directoarea Căminului.

Pentru că la începutul acestei săptămâni a debutat și campania „Toamna mărului mureșean”, la finalul acțiunii, cu mic, cu mare, s-a vitaminizat fiecare cu câte un măr autohton.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE