A lăsat America pentru UMF Târgu-Mureș și o carieră în medicină Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1406 Vizualizări

A lăsat America pentru UMF Târgu-Mureș și o carieră în medicină

2 georgiana tomaCând foarte mulți liceeni fac eforturi uriașe pentru a pleca la studii la prestigioase universități din străinătate, există și tineri care lasă, spre exemplu, Europa și America pentru Târgu-Mureș și aleg să-și construiască o carieră la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș.

Georgiana Toma are 19 ani, s-a născut în Târgu-Mureș, însă a părăsit orașul și s-a mutat cu părinții în California pe când avea doar doi ani. După 17 ani de America, părinții au decis să revină pe pământ românesc. Georgiana n-a dorit să-și continue studiile în America, pentru că auzise numai lucruri bune despre UMF Târgu-Mureș și astfel a venit să studieze Medicina, la linia engleză, la ea acasă.
„Familia mea s-a repatriat din State. Am plecat din Târgu-Mureș când aveam doar doi ani, am copilărit, am crescut și am terminat liceul în Statele Unite, în California. Am auzit numai lucruri bune despre Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș. Când am aflat ce posibilități am aici, am zis că mă întorc și eu în țară. În acest fel, sunt cu familia mea și am ocazia să învăț într-o Universitate foarte bună, în orașul în care m-am născut. Sunt la secția engleză”, a povestit proaspăta studentă, joi seară, la UMFTV.

Boboaca a spus că și-a dorit mereu să-și ajute semenii, drept pentru care a ales un domeniu greu și complex care-i va aduce, crede ea, satisfacții pe toate planurile. „Mi-am dorit să lucrez mereu cu oameni, să-i ajut la un nivel foarte personal. Ajutorul pe care îl poate oferi un doctor unui pacient este incomparabil. Pentru mine, cea mai mare satisfacție ar fi să plec de la serviciu știind că în ziua respectivă am ajutat pe cineva, iar medicina este răspunsul”, a mărturisit Georgiana Toma.

umfA venit singură din Spania pentru a studia la UMF Târgu-Mureș
Teodora Moldovan a locuit 12 ani în Spania. Ea a venit singură în țară, acum un an, cu gândul de a se pregăti pentru admiterea la UMF Târgu-Mureș. Și-a lăsat acolo părinții, prietenii și viața pe care o avea și a luat-o aici de la zero, cu ambiție și dorința de a-și construi o carieră în medicină. Își dorește să devină medic, deoarece e curioasă de tot ceea ce se întâmplă în corpul uman. La fel ca Georgiana, și Teodora învață la Facultatea de Medicină, linia engleză.
„Eu am locuit în Spania 12 ani și acum m-am întors acasă doar pentru că vreau să învăț medicina. La 6 ani am plecat în Spania, familia mea este încă acolo și pentru că mi-am dorit dintotdeauna să devin medic, părinții mei m-au lăsat să vin și să studiez aici. Am venit în Târgu-Mureș în urmă cu un an ca să mă adaptez. La început, mi-a fost greu departe de părinții mei și a fost greu și cu acomodarea, dar eu consider că a venit timpul să aleg ce fac cu viața mea de acum înainte. Trebuie să începem să luăm decizii și acum e momentul. Am fost mereu curioasă de tot ceea ce se întâmplă în corpul meu, despre boli, tratamente și tot ce are legătură cu sănătatea. Acestea sunt motivele pentru care am ales medicina. Cred că este cea mai complexă facultate”, a spus Teodora Moldovan, în cadrul aceleiași emisiuni.

După două săptămâni de facultate, cele două boboace sunt încântate de cursuri, de profesori, de campus și sunt optimiste în privința viitorului.

Foto: Facebook UMF Târgu-Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE