FOTO : Omagiu adus eroilor neamului la ”Sărbătoarea Mărului” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

FOTO : Omagiu adus eroilor neamului la ”Sărbătoarea Mărului”

DSC_1603Sărbătoarea Mărului” de la Batoș și-a consumat în perioada 10-11 octombrie o nouă ediție, evenimentul tradițional al comunei de pe Valea Luțului ajungând în acest an la ediția a XVI-a în organizarea Primăria și Consiliul Local Batoș, Asociației ”Mărul de Aur” și a Grupului Producătorilor de Mere Dedrad-Batoș. Ziua de sâmbătă a fost dedicată competițiilor sportive găzduite de terenul de sport din centrul comunei, urmând ca a doua zi să aducă tradiționala manifestare aflată sub auspiciile simbolului comunei, mărul de Batoș.

Dezvelirea Monumentului Eroilor

DSC_1596Manifestările zilei de duminică au debutat cu dezvelirea Monumentului Eroilor din centrul comunei, în prezența oficialităților județului printre care deputații Cristian Chirteș și Vasile Gliga, Ciprian Dobre președintele Consiliului Județean Mureș, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Ovidiu Dancu, precum și  primarul municipiului Reghin Maria Precup. ”Dat fiind faptul că anul 2015 a fost declarat ”Anul veteranilor de râzboi”, s-a cuvenit ca pe raza comunei Batoș să pornim această acțiune de ridica monumente ale eroilor. După mintea mea trebuia să începem mai repede această amplasare pentru a prinde în viață câțiva veterani de război. Din păcate azi nu mai avem decât unul singur pe raza comunei, dar vă asigur că vom premia văduvele veteranilor de război. Avem obligația de ai cinsti pe acești eroi, de a ne înfrumuseța locurile în care trăim și de a lăsa ceva în urma noastră. Cum altfel puteam face oare mai bine acest lucru decât amplasând în centrul satului semnul creștinătății, și anume o cruce, pe care aș dori să o numim ”Crucea Eroilor”.Vă cer tuturor să-i cinstim pe acești eroi, care au existat cu adevărat, de aceea am alăturat acestui monument o replică a Coloanei Infinitului, coloana fără sfârșit a lui Brâncuși. Fără sfârșit să fie și recunoștința noastră față de ei”, a precizat Dumitru Cotoi, primarul comunei Batoș.

Rodul toamnei adus de producătorii locali

DSC_1646Deși vremea și-a pus amprenta asupra sărbătorii, frigul și ploaia dând bătăi de cap organizatorilor, sărbătoarea de la Batoș și-a văzut de drum, aducând pe scenă artiști și ansambluri locale, alături de artiști invitați, nu înainte ca organizatorii să cinstească memoria veteranilor de război prin premierea văduvelor veteranilor, Victoria Pașcan, Ana Șerbănuț și Anastasia Cornea. Oferta artistică a ”Sărbătorii Mărului” a fost completată de producătorii locali din comună, de la mere, miere de albine, legume, până la deja binecunoscutele vinuri ”Liliac” produse la Batoș.

DSC_1629 ”Deși vremea este total nefavorabilă unei sărbători precum cea a mărului, am credința că această ploaie va face ca merele de Batoș să fie mai mari, mai bune, mai frumoase și mai căutate, astfel ca producătorii din comună să poată să vândă și să poată câștiga de pe urma trudei lor. Pe lângă mere avem aici la Batoș struguri, vin, miere de albine, legume, alte fruncte, oricare din aceste produse sunt mult mai bune decât oricare alte produse străine afișate pe rafturile supermarketurilor, care au invadat România”, a subliniat primarul comunei Batoș.

Cânte, joc și voie bună

DSC_1642Programul artistic a reunit pe scena ”Sărbătorii Mărului” ansambluri și soliști locali, alături de invitați speciali, printre care Mihaela și Ciărian Istrate, Alexia Aștelian, Vasilică Ceteraș și Mircea Rusu Band.

[zizigallery id=1798]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE