Podgoria Villa Vinea lăudată de Food & Wine Magazine Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 563 Vizualizări

Podgoria Villa Vinea lăudată de Food & Wine Magazine

villa 1Vinurile Villa Vinea, produse la Mica, în județul Mureș, sunt lăudate în ediția lunii septembrie a celebrei reviste Food&Wine Magazine. Scriitoarea irlandeză Darina Allen, lider al mișcării Slow Food din țara ei, deținătoare a mai multor premii internaționale legate de arta culinară, a făcut în vara trecută un periplu prin Transilvania și a punctat într-un amplu fotoreportaj ceea ce a impresionat-o în aceste locuri. Vorbind despre tradițiile culinare ardelenești, Allen a spus că a degustat câteva vinuri “memorabile” din gama Villa Vinea, brand care “a făcut valuri la nivel internațional” – cu referire la premiile câștigate de podgoria de pe Târnave la diverse competiții de specialitate.

villa 3

Reportaj despre “Ţinutul de sânge şi miere”

În materialul intitulat “The Land of Blood and Honey” (“Ținutul de sânge și miere”), scriitoarea are numai cuvinte frumoase despre Transilvania, ultima zonă cu aer medieval rămasă în picioare în Europa: “Ecosistemul și biodiversitatea acestei zone sunt cu adevărat unice. (…) Viața la țară aici este însoțită de cântecul păsărilor; berzele își meșteresc cuiburile unde-și hrănesc puii în vârful stâlpilor de telegraf înșirați în satele de origine saxonă. Am mai remarcat șorecari, vulturi și ciocănitori. Pădurile sunt casa celei mai largi populații de urs brun din Europa, a lupilor, a râșilor, a porcilor mistreți, a căprioarelor, a vulpilor și a altor multe viețuitoare. (…) În satele saxone aproape nu găsești magazine; fiecare familie are o grădină cu legume, înconjurată de flori, pomi fructiferi și viță de vie (…) Majoritatea locuitorilor cresc încă în curte găini, rațe și gâște, o vacă pentru lapte și câțiva porci… nimic nu este irosit.”

„Sticle memorabile” din gama Villa Vinea

De asemenea, scriitoarea irlandeză a apreciat mâncarea bogată în arome, în special cea consumată în aer liber. „Mâncarea este zdravănă, plină de suflet și de arome, fără mare legătură cu gătitul spectacol și plin de fițe. Micul dejun constă în general într-o selecție de cârnăciori și mezeluri, câteva tipuri de brânzeturi locale, felii groase de pâine după rețete saxone și o varietate de dulcețuri de casă, cum ar fi cea de rubarbă, cea de cireșe, cea de mere sau de căpșuni. (…) Până recent în sate nu existau restaurante, dar acum mulți întreprinzători și-au deschis în propriile case astfel de localuri unde oferă turiștilor mâncare tradițională și unde trebuie să faci rezervare din timp. Există și varianta minunată de mânca în aer liber, atunci când localnicii îți aștern bucatele lor simple și gustoase pe o masă în propria lor curte”, a menţionat Darina Allen.

villa 2

Din articol nu puteau lipsi referiri despre băuturi, la loc de cinste aflându-se vinurile Villa Vinea din comuna Mica. „Ceaiul în România nu înseamnă ceaiul negru așa cum îl știm noi ci o mixtură fiartă de ierburi uscate, multe culese din grădina proprie. (…) Vinul local nu s-a aflat pe lista lucrurilor pe care mi-am propus să le încerc în România, dar am testat multe vinuri bune și câteva sticle memorabile – în special Feteasca Neagră – din gama Villa Vinea, o podgorie din localitatea Mica, de lângă Saschiz”, a menţionat liderul mișcării Slow Food din Irlanda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE