Demersuri pentru începerea acordării tratamentului fără interferon Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Demersuri pentru începerea acordării tratamentului fără interferon

tratamentul fara interferonPreședintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a anunțat, vineri, 16 octombrie, în cadrul Conferinței Naționale de Farmacoeconomie și Management Sanitar (CNFMS 2015), că miercuri, 21 octombrie, intră în ședința de Guvern Hotărârea de Guvern cu lista de medicamente, după care se va începe acordarea tratamentului fără interferon al hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienții cu stadiul de fibroză F4.

CNAS precizează că prescrierea tratamentului și monitorizarea pacientului se vor face de medici de specialitate din următoarele nouă centre: București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara și Oradea. „Miercuri, intră în ședința de Guvern Hotărârea de Guvern cu lista de medicamente, după care lucrurile sunt finalizate și începem să acordăm tratamentul. Nu vreau să se înțeleagă că joi dăm deja tratamentul, pentru că pacientul trebuie să își facă investigațiile, deci de joi pacienții pot să înceapă să-și facă investigațiile. Aș vrea să transmit un mesaj corect pentru pacienți, și anume să nu se ducă să-și facă investigațiile decât în acele laboratoare stabilite, pentru că acolo nu plătesc. Dacă se duc la alt laborator, plătește, își cheltuie banii și noi nu luăm în considerare acele investigații. Aceasta a fost una dintre condițiile contractului cost – volum – rezultat. (…) Pacientul primește medicamentele în momentul în care și-a completat acel dosar și este aprobat. Cât de repede se face dosarul nu putem să influențăm noi”, a declarat Vasile Ciurchea.

50 de medicamente noi într-un singur an
Potrivit președintelui CNAS, în mai puțin de un an de zile, au intrat, în România, peste 50 de medicamente noi, care până acum nu aveau nicio alternativă. „Spre exemplu, cancerul de prostată, cancerul pulmonar, melanomul, tratamentul modern pentru hepatită. România este printre primele țări care acordă acest tratament absolut gratis, inclusiv investigațiile pentru pacienți”, a precizat Vasile Ciurchea.
Ciurchea a subliniat că nu multe sunt țările care să aibă toate medicamentele pe piață. „România este atât cât își poate permite, dar totuși în acest moment, România, prin introducerea acestor medicamente de ultimă generație, fie că vorbim de hepatită, de cancer în toate formele lui, la momentul actual are absolut toate medicamentele pe piață. Nu sunt multe țări care să aibă absolut toate medicamentele pe piață, iar aceste 50 de medicamente care au intrat în ultimul an sunt medicamente la care pacienții nu aveau până acum alternativă. Dacă mă gândesc la bolnavii de TBC care erau rezistenți la tratamentele existente, acum au și acești bolnavi un tratament. Melanomul nu avea tratament, acum are ultima generație de tratament, cancerul de prostată la fel. Mai mult, pentru leucemii am introdus și test genetic, pe care tot Casa îl decontează. Testul genetic este una dintre ultimele descoperiri în materie de diagnostic și de a urmări tratamentul. Să știți că aceste contracte cost – volum – rezultat le vom extinde foarte mult pentru că fiind o negociere de preț putem să asigurăm tratament pentru toți pacienții”, a arătat președintele CNAS.

Dosarul întocmit în vederea aprobării tratamentului fără interferon va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate (prescriptor sau curant). CNAS va plăti doar tratamentul pacienţilor la care se obţine rezultat medical.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bine ar fi sa nu ne mai amanati politicieni de doua parale!!! Aproape am murit așteptând tratamentul. Cei ce s-au dus deja nu mai pot striga. Ce e atat de greu? Medicii ne sprijină, își doresc sa ne vindece si dau din umeri neputincioși din cauza voastră. Voi amânați încercând să găsiți o modalitate de a va primi șpăgile de rigoare. Manca-var virusul hepatitei C!!!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE