Home / BC Mures / „Leii roșii” au răpus „tigrii” și rămân regi în „Junglă”

„Leii roșii” au răpus „tigrii” și rămân regi în „Junglă”

Distribuie

DSC_0174Formația masculină de baschet BC Mureş Târgu-Mureș a pierdut sâmbătă seara partida din cadrul etapei a III-a a Ligii Naționale, pe teren propriu, în fața echipei CSM U Oradea cu 76-85 (13-27, 20-20, 21-16, 22-22). Meciul a fost dominat de la un cap la altul de oaspeți, care au fost egalați o singură dată, la 4, după care bihorenii au pus stăpânire pe joc și au decis practic soarta partidei încă din primul sfert, pe care l-au câștigat cu un avantaj de 14 puncte. Mureșenii s-au apropiat în câteva rânduri, la 7 puncte spre jumătatea actului secund, la 6 la începutul celui de-al treilea și chiar la unul singur (66-67), când mai erau aproape 7 minute de joc. Deși BC Mureș a câștigat categoric duelul la capitolul aruncărilor reușite de la 3 puncte, cu 13-3, cele 30 de puncte nu au fost suficiente în fața unei formații mult mai mobile, care a recuperat în prima parte mingile de sub ambele panouri.

Minunea nu s-a produs
Mureșenii au încheiat la egalitate sfertul secund, astfel încât la pauza mare avantajul orădenilor era același ca și după primul sfert.
Echipa lui Audrius Prakuraitis a revenit mai decisă de la vestiare și a reluat cursa de urmărire. Handicapul a fost remontat încetul cu încetul, în special cu reușitele din afara semicercului trimise de Martinic. Finalul sfertului trei a aparținut însă din nou bihorenilor, care au intrat la ultima pauză cu avantaj de 9 puncte. Orice părea posibil, chiar dacă oaspeții au ajuns la un moment dat să mărească diferența la 16 puncte. „Treițele” lui Martinic, secondat de Gajovic şi Kemp au aprins „Jungla” în minutul 4 al ultimului sfert, când BC Mureș s-a apropiat la un singur punct de oaspeţi. Ar fi fost o răsturnare spectaculoasă de scor, dar „minunea” nu s-a produs. Orădenii au reuşit un run de 10-0 în următoarele trei minute și jumătate și au tranşat soarta unei partide în care publicul mureşean începea să creadă într-un miracol. Oaspeții au încheiat la pas o partidă pe care au dominat-o categoric, excepție făcând capitolul la care nici nu au forțat nota, la aruncările de la distanță, cu doar 7 tentative, față de cele 32 ale mureșenilor.
Pentru mureșeni urmează două deplasări: la echipa pe care au eliminat-o cu dublă victorie din Cupa României, CSU Atlassib Sibiu și la BC Timișoara.
Cele două echipe au folosit formațiile:
BC Mureş: Martinic 25 puncte (5×3), Gajovic 16 (4), Jurevicius 11 (1), Kemp 8 (2), Ivanovic 7 (1), Polyák 5, Barro 2, Fraseniuc 2, Lázár.
CSM U: B. Ţibârnă 20, Lucic 13 (1), Nukanovic 12, Franklin 12 (1) Mandache 11 (1), Barac 9, Markovic 6, Barnette 2.

DSC_0154Scuzele nu compensează dezamăgirea
La finalul, antrenorul mureșenilor, Audrius Prakuraitis și-a cerut scuze în numele echipei de la cei peste 1500 de suporteri pentru prestația echipei, dar dezamăgirea nu poate fi compensată după evoluția ștearsă a „tigrilor”din debutul partidei. „Ne cerem scuze fanilor pentru prima repriză, în care nu ştiu de ce, dar am fost apatici. Nu am reuşit mai nimic sub panou, așa cum nu i-am văzut niciodată. Noi ne-am temut de aruncările lor de trei puncte, dar tocmai acolo am dominat și ne-au învins sub panou, unde apărarea a fost depășită prea ușor. Oradea a meritat din plin victoria, a fost o nucă foarte tare în apărare, Barro, Ivanovic şi Fraseniuk nu au arătat multe astăzi, iar Lázár, care sezonul acesta nu a jucat nici un meci oficial a arătat mai multă determinare decât aceștia. Fiecare trebuie să ne asumăm o parte din vină, inclusiv eu, care aştept mai multe de la jucătorii străini”, a fost declarația tehnicianului.

Fair Play ușor de înțeles după un succes
Antrenorul bihorenilor de la echipa masculină de baschet CSM U Oradea, Cristian Achim a jubilat după importanta victorie obținută de echipa sa în fața BC Mureș, victorie care îi menține pe prima poziție după trei etape. După un succes important, acesta a găsit și cuvinte de laudă la adresa adversarilor. „Acest meci a constituit pentru noi o piatră de încercare, împotriva unei echipe puternice, cum este BC Mureş, într-o sală extraordinară cum este cea din Târgu-Mureş. M-am temut de forța lor și acest lucru s-a adeverit când au refăcut diferența de 16 puncte. Cred totuși că până la urmă am meritat victoria și că primul sfert a decis totul. Avem o echipă cu mulţi oameni noi, aşa că mai avem nevoie de timp pentru a deveni o echipă adevărată, iar acest succes este un pas important pentru noi”, au fost cuvintele lui Achim.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.