Unde se efectuează testările pentru tratamentul fără interferon Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Unde se efectuează testările pentru tratamentul fără interferon

laboratoare interferonO veste bună pentru pacienții cu hepatită C şi ciroză hepatică. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat lista laboratoarelor unde se vor efectua testările pentru tratamentul fără interferon, iar din data de 26 octombrie, pacienții pot solicita vouchere, care le permit să efectueze gratuit investigaţiile necesare la întocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului.

Pacienții din Târgu-Mureș trebuie să știe că pot efectua investigații pentru tratament în laboratorul situat pe bulevardul Pandurilor, nr. 50. Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0265-255.014 și 0265-255.015. Programul este următorul: de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00 și sâmbătă, între orele 08.00 – 14.00. Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a transmis, zilele trecute, la Târgu-Mureș, că pacienții trebuie să-și facă investigațiile doar în laboratoarele stabilite. În caz contrar, vor plăti investigațiile și nici nu vor fi luate în considerare. El a spus că CNAS va plăti doar tratamentul pacienţilor la care se obţine rezultat medical. Dosarul întocmit în vederea aprobării tratamentului fără interferon va fi depus la Casa de Asigurări de Sănătate cu care se află în relaţie contractuală medicul de specialitate, prescriptor sau curant. „Aș vrea să transmit un mesaj corect pentru pacienți, și anume să nu se ducă să-și facă investigațiile decât în acele laboratoare stabilite, pentru că acolo nu plătesc. Dacă pacienții se duc la alt laborator, plătesc, își cheltuie banii și noi nu luăm în considerare acele investigații. Aceasta a fost una dintre condițiile contractului cost – volum – rezultat. (…) Pacientul primește medicamentele în momentul în care și-a completat acel dosar și este aprobat. Cât de repede se face dosarul nu putem să influențăm noi”, a declarat Vasile Ciurchea.

Dosarele depuse, analizate de CNAS
Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse în vederea aprobării şi va verifica dacă acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicată pacientului de către casa de asigurări de sănătate unde acesta a depus dosarul. Pe lângă investigaţiile amintite, dosarul pacientului va conţine în mod obligatoriu o serie de documente care se regăsesc pe site-ul www.cnas.ro, la secţiunea informaţii pentru asiguraţi – medicamente – tratament fără interferon. Tot la această secţiune, pacienţii pot accesa un document cu informaţii utile privind modul de administrare a tratamentului fără interferon.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE