FOTO: Tradiţia mezelurilor de calitate, expusă în atelierul Petry Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 674 Vizualizări

FOTO: Tradiţia mezelurilor de calitate, expusă în atelierul Petry

1A carneProprietarii societăţii Primacom Târgu-Mureş, deţinătoarea brandului Petry, au inaugurat miercuri, 21 octombrie, un complex multifuncţional alcătuit dintr-un magazin, un atelier de prezentare unde procesul de prelucrare şi producere a mezelurilor poate fi urmărit pe viu de clienţi, şi un muzeu al familiei.

Acesta funcţionează în locaţia primului magazin din istoria modernă a firmei, pe strada Scăricica, în apropiere de scările Rakoczi din Târgu-Mureş. În ceea ce priveşte atelierul de prezentare, acesta va funcţiona interactiv, clienţii având posibilitatea de a veni cu reţete diverse de acasă, care vor fi transformate în produse de maeştrii mezelari ai societăţii Primacom.

Descendenţi ai Breslei măcelarilor

Povestea existenţei Breslei măcelarilor în Târgu-Mureş a fost trecută în revistă de Petri Zalan Endre, administrator, fondator şi co-proprietar al firmei, care a subliniat că documentul de liberă practică a meseriei, care atestă activitatea Breslei măcelarilor în actualul „Oraş al trandafirilor” a fost întocmit de viceguvernatorul Transilvaniei în anul 1493. „Această breaslă era cel mai bine organizată dintre toate breslele din Evul Mediu şi totodată cea mai bogată dintre celelalte bresle. Membrii breslei şi-au asumat un rol important în dezvoltarea economică şi socială a localităţii Târgu-Mureş, dacă era nevoie chiar şi-au vărsat sângele apărând cetatea, fiind proprietarii celui mai puternic bastion. Istoria familiei noastre este strâns legată cu cea a breslei măcelarilor”, a afirmat Petri Zalan Endre, care a mulţumit atât familiei, cât şi colegilor, clienţilor şi partenerilor pentru susţinerea arătată de-a lungul timpului.

1B

Business reinventat după 1990

Redeschisă după evenimentele din decembrie 1989, după ce în 1948 fabrica de mezeluri a familiei a fost naţionalizată, societatea Primacom a crescut de la cinci angajaţi în 1990 la aproximativ 375 în present. „Am făcut printr-o investiţie o nouă fabrică de prelucrare a cărnii, dotată cu o tehnică modernă, care produce anual 1.000 de tone de produse finite, mezeluri”, a punctat Petri Zalan Endre. „Lanţul nostru de desfacere cuprinde 24 de magazine şi se bazează pe o politică de amabilitate şi respect faţă de cumpărător. „Noul gust al tradiţiei” a devenit popular, câştigând încrederea clienţilor noştri”, a adăugat Petri Zalan Endre.

Au mai luat cuvântul: Varga Pal Petri Zsolt – director executiv al societăţii Primacom, Vasile Pop – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, Soos Zoltan – directorul Muzeului Judeţean Mureş şi Zsigmond Barna Pal – consul al Ungariei la Consulatul de la Miercurea Ciuc, are au transmis felicitări şi succes atât familiei Petri, cât şi echipei Primacom.

[zizigallery id=1805]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE