„Book Fest” medical, un eveniment marca UMF70 Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 212 Vizualizări

„Book Fest” medical, un eveniment marca UMF70

1 umf tg muresUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș organizează, în perioada 27-30 octombrie, târgul de carte „Book Fest”, unul dintre cele mai interactive manifestări din cadrul proiectului UMF70. Personalități medicale ale centrului universitar mureșean își vor lansa cărțile.

Evenimentul, marcă al University Press Tîrgu Mureș si coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi, se va desfășura în clădirea centrală a Universității, la etajul I. Vor fi prezenți, alături de editura Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, reprezentanți ai editurilor din Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu, Bistrița și Alba, pentru a le prezenta studenților ofertele lor în materie de cărți. „Book Fest” își va desfășura activitatea zilnic, între orele 10.00-16.00, având loc și trei lansări de carte. Astfel, marți, 27 octombrie, de la ora 14.00, va avea loc lansarea cărţii „Haz de necaz”, a profesorului universitar doctor Gabriel Gurman din Israel, Doctor Honoris Causa al UMF, prezentată de profesorul universitar doctor Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureș. Joi, 29 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Festivă, doctorul Dan Fărcaș lansează cartea „Virtuți adormite”, carte prezentată de profesorul universitar doctor Alexandru Cistelecan, din cadrul UPM Tîrgu Mureș. În ultima zi, vineri, 30 octombrie, de la ora 14.00, în Sala Senatului, va avea loc lansarea cărţii „Iluzia nemuririi”, scrisă de profesorul universitar doctor Mircea Chiorean. Cartea profesorului va fi prezentată de profesorul universitar doctor Sanda Maria Copotoiu, din cadrul UMF Tîrgu Mureș și șefa Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș.

2 standTrei lansări de carte
„Acest nou eveniment din luna octombrie, din seria UMF70 va pune în valoare activitatea publicistică științifică a cadrelor didactice din UMF Tîrgu Mureș în ceea ce priveşte cartea medicală. O componentă inedită a acestui eveniment va fi ocazia pe care o creăm unor cadre didactice universitare cu aptitudini literare, de a-și lansa propriile cărți care nu au un subiect strict ştiinţific. Vor fi trei lansări de carte. Una dintre ele este cartea intitulată „Haz de necaz”, scrisă de profesorul Gabriel Gurman, din Israel care prezintă întâmplări hazlii din lumea medicală. Este o carte savuroasă, ironică şi autoironică, care dezvăluie o faţă mai puţin cunoscută a profesiei medicale. A doua carte este deja cunoscută ca titlu, mai ales în Tîrgu Mureș: „Virtuți adormite” a doctorului Dan Fărcaș, carte care este o incursiune în gândirea umană şi a modului de raportare la suferinţă. Cea de a treia carte este într-un fel o datorie morală pe care o avem mulţi față de profesorul Mircea Chiorean, fostul șef al Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă. Ea se intitulează „Iluzia nemuririi”, a declarat rectorul UMF Tîrgu Mureș.

Cărți medicale și nemedicale
Potrivit organizatorilor evenimentului, accesul este liber, iar la târgul de carte vor fi edituri care vor prezenta spre vânzare atât cărți din domeniul medical, cât și cărți nemedicale. „Book Fest” este un eveniment care are rolul de a promova, în primul rând, Editura University Press dar şi alte edituri. Cât despre lansările de carte, fiecare carte va avea o prezentare făcută de către o personalitate medicală și dacă cititorii doresc pot lua un autograf de la autori sau își pot achiziționa cartea”, a precizat prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE