Ce probleme cauzează devierea de coloană la copii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Ce probleme cauzează devierea de coloană la copii

deformatii coloanaScolioza, afecţiunea în care coloana vertebrală este deviată în plan frontal sau răsucită şi nu este dreaptă, apare la mijlocul spatelui, coloana toracică sau în partea de jos a spatelui, coloana lombară. Gradele de deviere a coloanei diferă de la om la om, iar cele mai mici de 10 grade sunt considerate devieri normale ale coloanei. Netratată corespunzător, poate duce la complicaţii grave sau la intervenţii chirurgicale.

La Centrul Medical Procardia, se organizează astfel de programe pentru sănătatea copiilor. Acestea au loc vinerea, între orele 18.00 și 19.00, și se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani. „Devierea de coloană, în afara durerilor provocate, cauzează și probleme estetice. Scolioza funcțională se poate corecta cu ajutorul gimnasticii medicale adecvate și se poate preveni evoluția în scolioză structurală, care este o problema gravă și necesită intervenții mai serioase. În copilărie, când corpul este în creștere, putem să corectăm postura și mersul corect, se poate preveni aplatizarea boltei plantare, durerile și problemele cauzate de postura incorectă”, a arătat fiziokinetoterapeutul Szilágyi Aliz.
Potrivit acesteia, atunci când copiii încep școala, încep să apară primele probleme de postură, fapt care este agravat dacă au platfus. „În zilele noastre, platfusul este foarte des întâlnit și sub alte denumiri: picior plat, arcadă căzută. Tot mai des sunt diagnosticați copii și adulți. Vorbim de platfus când arcada plantară se reduce, astfel încât oasele labei piciorului și inserția muschilor de la acest nivel se modifică. Cum poate să ducă platfusul devieri de ax ale coloanei? Cum am menționat mai sus, structura osoasă a picioarelor se modifică și afectează echilibrul perfect al scheletului. Platfusul modifică echilibrul la nivelul genunchilor, apare poziția genunchilor în X, bazinul la rândul lui își modifică poziția normală, fiind urmat de devierea coloanei. Statul prelungit în banca de şcoală solicită musculatura spatelui, copilul se apleacă în față, spatele devine cocoșat, umerii cad în față, bazinul se înclină în spate și încet coloana se deformează”, a arătat aceasta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE