Home / Invatamant / Eveniment de excepţie – 100 de ani de istorie într-o expoziție fotografică unică, marca UMF Tîrgu Mureș

Eveniment de excepţie – 100 de ani de istorie într-o expoziție fotografică unică, marca UMF Tîrgu Mureș

Distribuie

1 expozitie foto umfLa Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, are loc, începând de marți, 27 octombrie, și până vineri, 30 octombrie, o expoziție inedită de fotografii, care prezintă Universitatea în diferite decade de timp. Proiectul se desfășoară în cadrul evenimentelor UMF70.

Rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a declarat că această expoziţie coincide în mod fericit cu momentul finalizării unui proces extrem de pretenţios de renovare şi de restaurare a clădirii centrale a UMF. În fotografii, se observă modul în care s-a dezvoltat campusul de-a lungul anilor, aspecte din viaţa de odinioară a unei instituţii care, de-a lungul timpului, a fost un reper al oraşului. „Expoziția de fotografii „UMF Tîrgu Mureș ieri și azi” este un proiect cu o valoare istorică şi sentimentală deosebită. Există, în Tîrgu Mureș dar şi în alte oraşe din ţară, colecționari care au adunat de-a lungul timpului și uneori au și postat în mediile de socializare fotografii cu Tîrgu Mureșul din perioada antebelică sau interbelică sau din jurul anilor ’50, ’60, ’70. În aceste fotografii am regăsit de multe ori clădirea Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, fotografiată din diverse unghiuri. Am descoperit, de asemenea, la persoane care au asemenea pasiuni, fotografii inedite ale Universității, ale clinicilor și spitalelor din Tîrgu Mureș pe care am considerat necesar să le promovăm. În demersul nostru am identificat, de exemplu, un album al unui ofițer pensionar din Bucureşti, fost elev al Liceului Militar Mihai Viteazul, liceu care a funcţionat în actuala clădire a UMF, în perioada 1920-1940, cu interioare ale clădirii Universității din acea perioadă. Demersul nostru a fost susţinut şi de către comandantul actualului Liceu Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia. Departamentul de PR a Universităţii a prelucrat tehnic acele imagini vechi astfel încât avem azi o serie de fotografii cu o mare valoare istorică, care se vor regăsi într-o expoziție fotografică unicat. Colecţia se va regăsi și într-un album cu fotografii pe care îl vom lansa în decembrie, cu ocazia Zilelor Universității”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

2 expozitie foto umfEvenimente mult așteptate
Prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi a precizat că atât târgul de carte medicală „Book Fest”, cât și expoziția foto sunt evenimente mult așteptate. „Este vorba despre o expoziție foto cu imagini despre vechea clădire a Universității și nu numai și cred că va fi o surpriză foarte plăcută. Multă lume așteaptă și această expoziție. Ea se va desfășura în clădirea centrală, la etajul I al Universității. Ne-am bazat, întotdeauna, și colaborăm foarte bine cu studenții de la Liga Studenților și cu studenții voluntari pentru tot programul UMF70. „Book Fest” și expoziția foto fac parte din acest mare eveniment, care se întinde pe întreg anul 2015. În luna octombrie, sunt cele mai importante evenimente, care vor atrage, sperăm noi, un număr cât mai mare de participanți. Avem și profesori voluntari. Aceste evenimente au fost prevăzute de anul trecut în programul UMF70 și în programul lunii octombrie”, a explicat prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.