Recoltatul porumbului bifat cu succes de SC Cerealprod SRL din Iernut Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Recoltatul porumbului bifat cu succes de SC Cerealprod SRL din Iernut

Cerealprod Lechinta, IernutRodul recoltei adunat în hambare în această toamnă  certifică truda gospodarului. Printe acești gospodari se numără și cei care care se îngrijesc de societatea Cerealprod SRL din orașul Iernut administrată de d-na ing. Liliana Șanta.

140 de hectare cultivate cu porumb

Înfințată în anul 2003, societatea lucrează în prezent 450 de hectare de teren agricol situat în zona Iernut-Lechința, 140 de hectare fiind cultivate cu porumb, cultura care în aceste zile își derulează recoltatul. ”Având în vedere condițiile meteorologice destul de dificile din toamna acestui an, suntem puțin în urmă în ceea ce privește recoltatul la porumb, axându-ne în principal pe semănatul grâului, activitate prioritară la momentul actual. Datorită ploilor căzute în ultima lună, suntem nevoiţi să recoltăm porumbul cu umiditate mai ridicată, contrar dorinţelor noastre”, a precizat Liliana Șanta, administratorul SC Cerealprod SRL din Iernut.

Sperăm la o recoltă bună”

În aceste zile combinele si tractoarele participă la recoltatul porumbului, recolta estimată fiind una bună, deşi vremea nu a fost atât de darnică în vara acestui an. ”Suntem în câmp cu 2 combine şi 5 tractoare cu remorci. Sperăm ca în 7-8 zile să terminăm recoltatul, iar producţia pe care o estimăm sa fie una mulţumitoare, chiar dacă nu se ridică la nivelul anului trecut.Factorul principal îl reprezintă lipsa precipitaţiilor din timpul verii.Dar totuşi avem certitudinea că printr-o gestionare atentă a tuturor verigilor tehnologice vom obţine producţii cantitative şi calitative pe măsura aşteptărilor noastre”, a spus Liliana Șanta.

Muncă și iar muncă…

În activitatea agricolă fermierii nu cunosc cuvântul pauză, nici nu se termină bine o campanie că începe alta, iarna fiind excepția, atunci când temperaturile coboară sub -10 grade. ”Până în prezent am semănat o suprafață importantă cu rapiță și grâu. După recoltatul porumbului urmează pregătirea terenului pentru viitorul an agricol, respectiv efectuarea lucrărilor de arat şi nivelat a terenurilor. Noi, fermierii, suntem intr-o continuă activitate. E campania de toamna, apoi iarna când valorificăm recoltele, iar primăvara o luăm de la început.”, a menționat administratorul SC Cerealprod SRL din Iernut.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE