Share
Home / Invatamant / Alexandru Todea, noul preşedinte al elevilor mureşeni

Alexandru Todea, noul preşedinte al elevilor mureşeni

alexandru todea presedinte eleviConsiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Mureş are, de ieri, un nou preşedinte în persoana elevului Alexandru Todea, de la Colegiul „Al. Papiu Ilarian”. Acesta a părăsit astfel funcţia ocupată până acum în cadrul CJE, cea de director al departamentului de cultură. Vicepreşedinte va fi elevul luduşean Sergiu Ormenişan, iar director al departamentului de cultură tânăra Diana Crişan, tot de la „Papiu”.

roxana Exerciţiu de democraţie

Alegerile, un exerciţiu de democraţie pentru elevi, s-au desfăşurat în condiţii de totală transparenţă. Cu toate că s-a prezentat câte un singur candidat pentru toate funcţiile disponibile, alegătorii, respectiv preşedinţii consiliilor elevilor din liceele mureşene, au avut la dispoziţie şi varianta de a vota negativ în cazul în care candidaţii nu ar fi împlinit aşteptările. Preşedinta de şedinţă a fost în mod normal fosta preşedintă a CJE Mureş, Roxana Roman. Aceasta, elevă în an terminal al aceluiaşi Colegiu „Papiu”, a trebuit să renunţe la funcţie pentru a se putea concentra pe pregătirile pentru BAC-ul care se apropie. Atât ea, cât şi vicepreşedintele şi responsabilii pe departamente şi-au prezentat ca în orice şedinţă care se respectă rapoartele de activitate. Un raport fructuos, consideră Roxana. „Sunt mulţumită, a fost un an fructuos. Am reuşit să creştem popularitatea CJE în rândul elevilor, am organizat câteva acţiuni caritabile reuşite”, a explicat eleva. „Sunt desigur şi câteva neîmpliniri, dar nimic major. Doar că poate am fi putut face mai multe”, a declarat Roxana. Tânăra consideră că întreaga experienţă din CJE îi va fi deosebit de utilă pe viitor, ţinând cont că se pregăteşte să facă Drept.

Propulsat către reuşită de valorile personale

Ca la orice alegeri, candidaţii au trebuit să-şi prezinte programele, analizate şi chestionate la modul obiectiv de către alegători. Deşi autor al unor evenimente reuşite organizate de către echipa CJE în precedentul mandat, Alexandru Todea crede că succesul se ascunde în altă parte, mai degrabă în valorile în care crede. Munca în echipă, seriozitatea, modestia şi nu în ultimul rând respectul reciproc. Acestea alături desigur de un mare număr de proiecte concrete l-au propulsat pe tânărul din clasa a X-a spre funcţia de preşedinte. „Am multe planuri. În primul rând vrem să ne concentrăm pe evenimentele caritabile. Nu o să neglijăm activităţile sportive. Vreau chiar să organizăm o zi dedicată sportului de masă, ca formă de menţinere a sănătăţii”, a explicat proaspătul câştigător. Alexandru consideră că atribuţiile pe care le are îi vor permite să rezolve şi o altă problemă din rândul elevilor, anume prezenţa şi implicarea elevilor în problemele care îi privesc în mod direct. Vrea chiar să lucreze, împreună cu echipa, la realizarea unei liste de sugestii pentru îmbunătăţirea programei şcolare. Şi la cum îl cunoaştem, ambiţios şi plin de energie, are toate şansele să îşi realizeze planurile ambiţioase.

 

 

Share

0 comentarii

  1. Numele Todea… pare suspect. Ceva îmi spune că învățământul mureșean va fi bântuit de dinastia Todea în continuare.
    Sper că numele e doar o coincidență.

  2. Felicitari comitetului UTC ! Ma bucur sa observ ca ati preluat modelul de la noi din partid cu un singur candidat. Ca ce rost are sa te certi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Ştefania Andreea Solovăstru de la „Papiu”, „elevă de schimb” în California, prin intemediul unui program Rotary

Cotidianul Zi de Zi vă propune să faceţi cunoştinţă cu Ştefania Andreea Solovăstru, prima elevă …

Share
Share