Home / Sanatate / Proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor

Proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor

Distribuie

popoviciuȘeful Clinicii de Reumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș, doctorul Horațiu Popoviciu, a vorbit, joi, 29 octombrie, la Conferința Națională de Nutriție Sportivă, despre terapia fizicală în reabilitarea afecțiunilor degenerative ale aparatului locomotor și a prezentat o serie de proceduri de fizioterapie efectuate sportivilor.

„Tratamentul fizical în patologia degenerativă poate fi și secundar unei activități sportive exagerate. Patologia degenerativă este secundară. Poate ar fi trebuit început cu activitatea, cu ineficiența tratamentelor menite să prevină apariția unor modificări degenerative. Nu există întotdeauna eficiență totală și întâlnim patologia degenerativă la sportivi. Cât despre tratamentul fizical, simptomatologia predominantă este partea reprezentată de durerea și limitarea mobilității. E foarte important să evaluăm acești pacienți din punct de vedere static, din punct de vedere dinamic, să facem o evaluare cardiovasculară, să vedem mobilitatea la nivelul articulațiilor, forța musculară. Trebuie să se țină cont de durerea, de prezența semnelor de inflamație, modificările tonusului muscular și modificările de consistență musculară și de dimensiuni la nivelul grupelor musculare care pot fi afectate”, a explicat dr. Horațiu Popoviciu.

Proceduri de fizioterapie
Doctorul a spus că printre obiectivele tratamentului recuperator se numără ameliorarea durerii, menținerea funcției articulare și creșterea calității vieții.
„Ne bazăm mult pe relația cu pacientul, pe sensibilitatea pacientului, să ne descrie simptomele pe care le prezintă, pentru a nu exagera intensitatea procedurilor. Care sunt obiectivele tratamentului recuperator? Ameliorarea durerii, prevenirea atitudinilor vicioase, a modificărilor la nivelul mobilității articulare, menținerea funcției articulare și creșterea calității vieții. Aici aș mai asocia și un lucru foarte important, și anume obținerea unei independențe socio-profesionale. Din păcate, în practica de zi cu zi ne întâlnim cu o tentativă de limitare a acestei munci în cadrul profesiunii. Are un deficit, încearcă în multe cazuri să obțină beneficii: pensionări, grade de handicap care nu sunt uneori reale. Ce putem folosi? Agenți fizici, masajul terapeutic, kinetoterapia și terapia ocupațională la acești pacienți”, a arătat dr. Horațiu Popoviciu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.