Home / Social / FOTO: Ovidiu Georgescu, chef pentru copii cu diabet

FOTO: Ovidiu Georgescu, chef pentru copii cu diabet

Distribuie

1Directorul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Mureş, Ovidiu Georgescu, a acceptat invitaţia făcută de Rotary Club Maris Târgu-Mureş de a găti pentru o cauză caritabilă, şi anume strângerea de fonduri pentru Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureş, ONG care are în grijă copii şi tineri diagnosticaţi cu diabet.

Aproximativ 70 de persoane au răspuns „prezent” la iniţiativa Rotary Club Maris Târgu-Mureş şi au venit vineri, 30 octombrie, la Dublin Irish Pub, care a reluat astfel, într-o ambianţă extrem de plăcută şi de primitoare, ciclul de evenimente organizate sub egida „Personalităţi în bucătărie”. „Cei care au nevoie de ajutorul nostru nu se bucură neaparat de zile senine, ei nu cer, dar au nevoi mari”, a spus Alina Aldea, prezentatoarea evenimentului.

„Un act de caritate nu costă, este o plăcere pentru suflet”

Invitat să vorbească invitaţilor, Ovidiu Georgescu şi-a manifestat speranţa că încercarea de a face lumină în sufletele copiilor bolnavi de diabet, asemuită cu o picătură, va fi urmată de alte picături şi alţi oameni vor lua acest exemplu. „Un act de caritate nu costă, este o plăcere pentru suflet, îţi dă o stare de bine. Să faci un bine fără să ceri nimic, este ceva deosebit şi oricând dacă mi-ar cere cineva aş mai face chestia asta, gânduindu-mă că sunt foarte mulţi semeni de-ai noştri care suferă şi care au nevoie de ajutor. Este un foarte mic lucru ce am făcut eu. Dacă fiecare dintre noi ar putea face aşa ceva, ar fi foarte bine. Acesta a fost scopul”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Georgescu. „M-am simţit ca acasă în bucătărie”, a mai spus Ovidiu Georgescu, care a gătit zece porţii de lasagna ardelenească, vândute apoi la licitaţie gurmanzilor prezenţi la eveniment.

O acţiune reuşită

Preşedintele Rotary Club Maris Târgu-Mureş, Eda Gliga, a transmis mulţumiri tuturor persoanelor implicate în reuşita evenimentului. „Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi au făcut din această acţiune caritabilă o prioritate. Ca urmare a generozităţii lor, 20 de tineri peste 18 ani suferinzi de diabet vor beneficia de 1.200 de teste pentru verificarea glicemiei. Ei au nevoie de determinarea valorilor glicemiei de mai multe ori pe zi, iar prin Programul Naţional li se asigură un singur test zilnic. Mulţumim totodată firmei Herlitz pentru ghiozdanul cu rechizite donat lui Petrică, unul dintre copiii din acest grup care are o poveste de viaţă impresionantă. Calde mulţumiri îi adresăm şi celui care a acceptat provocarea de a ne pregăti specialităţi culinare pentru obţinerea cărora invitaţii s-au antrenat într-o competiţie de donaţii”, a afirmat Eda Gliga.

[zizigallery id=1819]

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CNAS a emis ediția a II-a a Ghidului Asiguratului. Ce drepturi au pacienții români asigurați și neasigurați?

Distribuie Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) din România a elaborat, în data de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.