Home / Social / Conferința Națională de Pedagogie Muzeală la a IV-a ediție

Conferința Națională de Pedagogie Muzeală la a IV-a ediție

Distribuie

dana botos

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 4 – 6 noiembrie 2015, ediția a IV-a a Conferinței naționale de pedagogie muzeală „Realizări şi perspective în domeniul pedagogiei muzeale în muzeele cu specific de ştiinţe ale naturii din România”. Deschiderea oficială va avea loc la Sala Oglinzilor din Palatul Culturii din Târgu-Mureș, cu începere din data de 5 noiembrie 2015, de la orele 10,00.

Invitații evenimentului sunt cercetători științifici și muzeografi de la instituții muzeale din România, Institutul Geologic al României -Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Național de Istorie Naturală  „Grigore Antipa” din București, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin, Muzeul Gorjului „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” din Tulcea, cadre didactice de la  Universitatea „Petru Maior”, Colegiul Național „Alexandru Papiu  Ilarian”, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Grădinițele  cu Program Prelungit „Paradisul Copilăriei”, „Arlecchino” și  ,,Lumea Copiilor” din Târgu-Mureş.

”Programul cuprinde susțineri de comunicări din domeniul pedagogiei muzeale, care vizează valorificarea patrimoniului muzeal în funcție de programa școlară, asigurarea unei  oferte educative alternative sau complementare celei realizate în instituțiile de învățământ, crearea unui cadru de activitate în care copiii și elevii să-și manifeste și să-și dezvolte creativitatea prin munca în echipă și modalități de atragere a unor noi categorii de public” ne informează Daniela-Ramona Botoș, șef de secție.

Vedete din colecții mureșene

Comunicările prezentate vor fi publicate ulterior în revista de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii IV, din anul 2016.

Acțiunea cuprinde și lansarea revistei de pedagogie muzeală a Muzeului Județean Mureș, Pedagogie muzeală, Științele Naturii  III. Volumul va fi prezentat de directorul Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán și lectorul universitar dr. Hadrian-Vasile Conțiu de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Tot în cadrul acestei manifestări va fi lansată cartea de colorat și învățat „De Animalibus musealis” , autori Botoș Daniela-Ramona și Pokorny Attila, prezentată de directorul Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán și prof. dr. Petru-Vasile Istrate, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș . Piese muzeale deosebite din colecțiile  Secției de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, precum și din colecțiile Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” vor fi expuse în cadrul unei expoziții temporare „Vedete din colecții mureșene”, realizată în colaborare cu Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Un alt moment inedit din cadrul manifestării constă în organizarea și realizarea unui atelier demonstrativ de pedagogie muzeală, de către specialiști de la Muzeul Național de Geologie din București, în cadrul căruia va fi simulată o erupție vulcanică.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.