Ce surprize îi așteaptă pe studenți la „Unifest” 2015 Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Ce surprize îi așteaptă pe studenți la „Unifest” 2015

12235741_10201013783942903_39776411_oCel mai mare festival studenţesc din România, „Unifest”, a debutat, luni, 9 noiembrie, și la Tîrgu Mureş. Acesta este organizat de Organizația Studențească de Medicină Dentară (OSMD) și are loc în perioada 9 – 14 noiembrie, ceea ce înseamnă că orașul se află din nou sub semnul evenimentelor caritabile și culturale, prevenției, mișcării și distracției.

„Astăzi, răsfoim încă o foaie a cărții „Unifest”, festival pe care îl organizăm la Tîrgu Mureș. La nivel național, festivalul se află la a XIV-a ediție și este cel mai mare festival studențesc din România, iar noi, la Tîrgu Mureș, suntem la patra ediție. Partenerii instituționali ai OSMD-ului în organizarea acestui festival sunt UMF Tîrgu Mureș, festivalul fiind inclus și în programul UMF70, Casa de Cultură a Studenților, Primăria Tîrgu Mureș și Teatrul Național din Tîrgu Mureș. Pentru studenți, „Unifest” înseamnă absolut orice își poate imagina mintea unui student și se poate asocia în același timp cu distracție și voie bună. Este o săptămână plină de evenimente, pe care le organizăm cu drag, o săptămână în care se vor vedea roadele muncii noastre de aproape 3 săptămâni. Avem un program divers care include muzică, teatru, film, jocuri de seară, fotbal sau evenimente de caritate”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, coordonatorul festivalului „Unifest”, Victor Cepuc.

Confruntarea ligilor studențești
Anul acesta, programul festivalului cuprinde prevenție în școli, teatru și muzică studențească, workshop în medicina de urgență, seri de film, multă mișcare, concursul „Miss Unifest” și distracție. Zece ligi studențești din Tîrgu Mureș participă la Cupa „Unifest” 2015, ce se află sub sloganul „Confruntarea ligilor studențești”. „Cupei „Unifest” i-am dat o tentă de confruntare a ligilor studențești din Tîrgu Mureș la fotbal. De când am venit aici, mi-am dorit să avem un campionat al ligilor studențești, să avem o activitate prin care să sprijinim un mod de viață sănătos. Anul acesta, am luat legătura cu toate ligile studențești din Tîrgu Mureș și 10 vor participa la Cupa „Unifest” 2015, care se desfășoară sub sloganul „Confruntarea ligilor studențești”. Aceste ligi sunt de la Sapientia, Universitățile „Petru Maior”, „Dimitrie Cantemir”, organizația AIESEC”, a arătat Victor Cepuc.

Studenții aleargă pentru Spitalul Copiilor
Studenții de la Medicină Dentară au preluat proiectul „1leu”, ce își propune să strângă leu cu leu suma de 80 milioane de lei pentru construirea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică și astfel vor organiza, sâmbătă, de la ora 10.00, în cadrul festivalului, acțiunea „Studenții aleargă pentru Spitalul Copiilor. Așadar, cu mic, cu mare, mureșenii sunt așteptați la Platoul Cornești. „Am ales să sprijinim proiectul prin care se încearcă, prin donare, să se construiască un Spital al Copiilor. Noi, studenții de la Medicină, trebuie să sprijinim acest proiect cât de mult putem. Săptămâna trecută, s-a alergat pentru ultima oară în acest an, iar noi, sâmbătă, de la ora 10.00, la Platoul Cornești, ducem mai departe acest eveniment și vom alerga. Sperăm să fie prezenți cât mai mulți oameni, să alergăm împreună, să adunăm leu cu leu, suflet cu suflet pentru construirea Spitalului Copiilor. În cadrul concursului de frumusețe „Miss Unifest”, va fi și o cutie de donații, în semn de solidaritate cu victimele din Colectiv. Astfel, vom încerca să facem o campanie de donări prin care să-i sprijinim tratamentul celor care au avut de suferit în urma tragicului eveniment”, a explicat Victor Cepuc. Cât despre evenimente culturale, există 20 de locuri disponibile, miercuri, la piesa „Romo Sapiens”, iar intrarea este simbolică. Înscrierea se face printr-un formular online postat pe pagina „Unifest”.

Dacă prevenție nu e, nimic nu e
Decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Mariana Păcurar, i-a lăudat pe studenții pentru implicarea de care au dat dovadă și a transmis că dacă prevenție nu e, nimic nu e, pentru că de aici încep toate îmbolnăvirile din cavitatea orală. „Mă bucur că studenții de la Medicină Dentară își găsesc timp și au energia și puterea ca pe lângă un program extrem de dens să se ocupe și de organizarea unor manifestări de amploare, așa cum este festivalul „Unifest”, care se desfășoară deja de patru ani. Are dentiție temporară completă și să sperăm că și fără carii, pentru că studenții se duc în școli, în grădinițe și fac această activitate extraordinar de frumoasă. Noi spunem că dacă prevenție nu e, nimic nu e, pentru că de aici încep, de fapt, toate îmbolnăvirile din cavitatea orală. Este o activitate care presupune multă energie, generozitate, sunt acțiuni extracurriculare și aș vrea să insist și pe latura umanitară. Iată, studenții aleargă la cros pentru Spitalul Copiilor, studenții au participat în repetate rânduri la donarea de sânge și pentru că este toamnă, este trist, dar așa este toamna, cu ceață și ploi. Dar suntem triști și pentru tinerii care și-au pierdut viața în București. Prin aceste acțiuni ale studenților, este până la urmă și un semn de solidaritate, de încredere, de iubire, pentru că facem ceva pentru a-i ajuta și pe cei mai puțin norocoși”, a transmis prof. dr. Mariana Păcurar.

Un eveniment sprijinit de Casa de Cultură a Studenților
Directorul Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Tîrgu Mureș, Simion Gergely, a precizat că CCS a sprijinit întotdeauna evenimentele organizate de studenți atât din punct de vedere logistic, cât și material. „De-a lungul timpului, Casa de Cultură a Studenților a sprijinit evenimentele. Ne bucurăm de o colaborare deosebită cu studenții de la Medicină Dentară. Avem foarte mulți studenți care activează la Casa de Cultură a Studenților atât la momente de teatru și dans, cât și ca voluntari în foarte multe activități. „Unifest”, un eveniment de tradiție, este sprijinit de CCS atât logistic, cât și material. Ne bucurăm de diversitatea programului, de la teatru, muzică, activități sportive, recreative, mijloace de petrecere a timpului într-un mod cât mai frumos”, a arătat acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE