Home / Sanatate / Copiii și tinerii cu diabet, apel către Ministerul Sănătății

Copiii și tinerii cu diabet, apel către Ministerul Sănătății

Distribuie

11693887_723731404394948_75927255696697128_nZi specială sâmbătă, 14 noiembrie, pentru copiii și tinerii diabetici din județul Mureș și din alte șapte județe ale țării, care au sărbătorit împreună Ziua Mondială a Diabetului. Evenimentul, aflat la ediția cu numărul nouă, a debutat cu prezentări medicale în domeniul prevenirii complicaţiilor în diabetul zaharat şi rolul alimentaţiei în diabet și a continuat cu momente artistice, povești emoționante ale voluntarilor și surprize pentru copiii și tinerii cu diabet.

Sărbătoarea, organizată de Asociaţia Copiilor şi Tinerilor Diabetici (ASCOTID), în parteneriat cu Primăria Tîrgu Mureş, a Consiliului Judeţean Mureş şi a sponsorilor, s-a bucurat de prezența a zeci de copii și părinți, dar și a medicilor care le-au transmis acestora ultimele noutăți în diabet. „Ne aflăm la ediția a IX-a a acestui eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Asociația noastră, înființată în anul 2006, reușește an de an să adune copiii insulino-dependenți și tinerii din județul Mureș și din șapte alte județe. Ei vin să socializeze, vor să fie împreună în această zi. Avem niște copii minunați care se joacă cu insulina, cu viața lor. Ei nu pot trăi fără insulină, însă acest lucru nu-i împiedică să fie copii grozavi, să învețe, să viseze, să spere, să facă sport. Există în viața lor o mare tristețe, că Ministerul Sănătății, din păcate, nu este destul de atent și nu le asigură monitorizarea glicemiei. Pe această cale, mi-aș dori să transmit un mesaj în numele lor. Acești copii sunt foarte responsabili, nu sunt vinovați de viața lor pentru că au făcut diabet. Pur și simplu s-a întâmplat. Prin urmare, rog Ministerul să le asigure numărul de teste corespunzător, astfel încât să nu ajungă persoane cu complicații atunci când vor trebui să-și întemeieze familii sau să aibă un loc de muncă. Le spun tuturor celor care au diabet că îi prețuiesc, îi apreciez”, a declarat Rodica Molnar, președintele ASCOTID Mureș.

2Teste pentru monitorizarea glicemiei

Ziua Mondială a Diabetului are loc în fiecare an în data de 14 noiembrie, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte. Din 2009 încoace, tema este prevenirea diabetului şi educarea cu privire la acesta, scopul acestui eveniment fiind să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând şi o manieră de implicare şi de informare a publicului, în general. „Prin bunavoinţa sponsorilor, participanţii la eveniment vor beneficia de glucometre şi teste pentru monitorizarea glicemiei, dulciuri pentru hipoglicemie și alte cadouri, iar la finalul evenimentului vom asista la un program artistic de dans şi muzică, oferit de copiii cu diabet susţinuţi de prietenii lor. Evenimentul este la a IX-a ediţie şi face parte din seria întâlnirilor cu caracter instructiv-educativ, de conştientizare a diabetului şi de prevenţie a complicaţiilor”, a arătat Rodica Molnar.

45

.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.