Home / Social / Vocea tinerilor din Mureş, auzită la ONU

Vocea tinerilor din Mureş, auzită la ONU

Distribuie

tineri 1Delegaţii de Tineret ai României la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), David Timiş şi Anca Agachi, s-au întâlnit vineri, 13 noiembrie, în Sala „Flora” a Cinematografului „Arta” din Târgu-Mureş, cu un grup de aproximativ 20 de tineri din municipiu, în cadrul turneului naţional de implementare a campaniei „Vocea tinerilor”.

Campania “Vocea tinerilor” este finanţată printr-un grant oferit de Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi derulată printr-un parteneriat dintre Fundaţia Tineri pentru Tineri şi Delegaţii de Tineret la ONU, cu sprijinitul Ministerului Tineretului şi Sportului şi are ca scop informarea și conștientizarea poziției tinerilor cu privire la obiectivele de dezvoltarea durabilă, cât și motivarea acestora pentru implicarea în politicile de tineret.

tineri 2

Invitaţie la implicare

În debutul întâlnirii, tinerii au fost informaţi în legătură cu implementarea naţională a Agendei 2030 la ONU şi au fost îndemnaţi să se implice în luarea deciziilor locale şi globale. „Sunt studentă la Relaţii Internaţionale şi ideea de a aplica la acest program a fost o consecinţă firească a studiilor. Bănuiesc că orice elev sau student care este interesat de ceea ce se întâmplă la nivel internaţional îşi doreşte să aibă contact mai devreme sau mai târziu cu Organizaţia Naţiunilor Unite, cel mai important for mondial. E o responsabilitate mare, deoarece practic noi suntem vocea tinerilor români şi avem onoarea de a-i reprezenta mai departe, la nivel internaţional şi de a promova agenda la nivel naţional”, a afirmat Anca Agachi, delegat de tineret al României la ONU. „Campania „Vocea tinerilor” îşi propune să aducă mai aproape obiectivele de dezvoltare ale mileniului în înţelegerea tinerilor, şi nu numai. Misiunea noastră pe termen lung este să aducem tinerii să se implice în acest proces de elaborare a strategiilor naţionale”, a completat Alexandra Miroslav, coordonator voluntari în cadrul Fundaţiei Tineri pentru Tineri.

Trei obiective importante

În urma activităţilor defăşurate în cadrul campaniei “Vocea tinerilor”, liderii formali şi informali ai tinerilor vor fi încurajaţi să privească noua agendă de dezvoltare durabilă a ONU prin prisma a trei obiective: o mai bună informare a tinerilor pentru asumarea deciziilor, gândire globală şi acţiune locală şi formarea unor tineri pro-activi în prezent şi pregătiţi pentru viitor. „Scopul nostru este să îi aducem pe tineri mai aproape de Agenda 2030, de dezvoltare sustenabilă, adoptată la ONU la finalul lunii septembrie 2015. Pe agenda noastră se înscriu trei puncte importante, trei piloni, educaţie, implicare civică şi angajabilitate. Toate aceste trei puncte au reieşit din consultările cu tinerii, care au avut loc atât la nivel naţional, prin intermediul unui formular care a circulat online, cât şi la nivel local, cu liderii tuturor organizaţiilor de tineret”, a afirmat David Timiş, delegat de tineret al României la ONU.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.