Home / Social / Studenți! A început săptămâna râsului!

Studenți! A început săptămâna râsului!

Distribuie

DSC_5211

Reprezentanți ai vieţii  universitare au fost prezenți azi, 16 noiembrie, în Dublin Irish Pub, la lansarea oficială a ceea ce se doreşte să devină cartea de vizită a studenților mureșeni, Festivalul Național Studențesc de Satiră și Umor. Printr-un dialog permanent și uniți de același gând, studenții și-au propus, încet cu pași mărunți, ca acest Festival să aibă răsunet nu doar naţional, ci și internaţional.

Dublin Irih Pub a găzduit, în ziua de 16 noiembrie, o conferință de presă cu tema Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor ajuns la cea de-a XVII-a ediție. La discuții au participat Simion Gergely, director CCS Târgu Mureș, Victor Cepuc, OSMD, Alexandra Boacă și Daria Marieșiu, Universitatea Dimitrie Cantemir, Cristian Bojan și Cătălin Mihăilă, Universitatea de Arte din Târgu Mureș,  Elena Avram, Liga Studenților Târgu Mureș, Cosmin Urzică, Universitatea ”Petru Maior” și Attila Raduly, SmartStudent.

Concursul își propune să descopere, promoveze și să reunească iubitori ai umorului și satirei studențești și se desfășoară pe două secțiuni. Prima secțiune vizează un concurs de creație, caricatură, fotografie umoristică și video, iar a doua, concurs de interpretare de pantomimă, cântec satiric, moemnt satiric și umoristic, stand-up comedy și improvizație. La ediția din acest an și-au anunțat participarea un număr de 9 case de Cultură a Studenților din Sibiu, Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Petroșani, Ploiești, Timișoara și Târgu Mureș, peste 100 de participanți cu peste 25 de momente la concursul de interpretare. Comparativ cu anul trecut a fost inclus un gen nou la secțiunea interpretare respectiv ” improvizație”, teatru-sport, la care s-au înscris participanți ce dovedesc interesul crescut pentru idei noi și la secțiunea de creație, video.

”Prin toate activitățile noastre derulate, în jur de 40 în fiecare an, acțiuni proprii și în parteneriat, Casa de Cultură  a Studenților dorește să sprijine candidatura orașului nostru în competiția pentru titlul de Capitala europeană a culturii în anul 2021” a declarat Simion Gergely, director CCS Târgu Mureș.

simion gergely si cristi bojan

Indiferent de vremurile prin care trece, românul încearcă să facă faţă situaţiilor grele cu ajutorul umorului.

”Cu toate evenimentele tragice ce se întâmplă în lume în această perioadă, poate cade puțin ciudat ceea ce vrem să facem noi. Este o săptămână a râsului, consider că merită să ne descrețim puțin frunțile în acest festival gândit împreună cu studenți, pentru studenți, cu studenți” a spus Cristian Bojan, UAT.

Evenimentele au debutat luni, 16 noiembrie și se vor încheia duminică, 22 noiembrie, cu o ofertă generoasă de acțiuni, respectiv ” Scriere creativ umoristică”, Karaoke cu heliu,  un workshop de teatru de improvizație va avea loc la UPM în ziua de 18 noiembrie de la ora 16.00, tot în aceeași zi un workshop de caricatură se va desfășura în paralel, de la aceeași oră la UMF. În ziua de 19 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul CCS Târgu Mureș va avea loc o lansare de carte și un vernisaj de caricatură, iar seara se va încheia cu un Party Funny characters în Office Pub. Un concurs de interpretare va avea loc în ziua de 20 noiembrie de la ora 18.00, iar seara  un Party Funny T-shirts în Office Pub.

Sâmbătă va fi organizată Seara de Gală cu o festivitate de premiere în incinta CCS Târgu Mureș, eveniment la care au răspuns invitației de a participa Țapinarii și Bobi Dumitraș (Fără zahăr). Programul complet poate fi găsit pe pagina de facebook a Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor https://www.facebook.com/satirasiumormures/.

Festivalul este organizat de Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Liga Studenților Târgu Mureș, Liga Studenților din Universitatea Petru Maior, OSMD, SmartStudent și Studenții UAT.

victor cepuc

” Participarea la Festival, pentru UMF este un prilej în plus să ne arătăm caracterul multilateral, cu siguranță ediția de anul acesta ne va depăși așteptările și va ieși foarte bine” ne spune Victor Cepuc, OSMD.

elena avram

”Evenimentul a fost bine primit, ca dovadă numărul mare de voluntari care s-au implicat și a cadrelor didactice care ne sprijină” ne spune  Elena Avram, LSTGM.

cosmin urzica

” Sunt bucuros să văd, atât voluntarii, cât și colegii noștri, că se implică în realizarea unui festival de calitate. Miercuri va avea loc un workshop de improvizație în cadrul UPM” ne spune Cosmin Urzică, UPM.

alexandra boaca

”Festivalul este o provocare pentru noi, miercuri, în campusul Dimitrie Cantemir, vor avea loc o serie de momente surpriză, pe care, deocamdată, nu le divulgăm” ne spune Alexandra Boacă, UDC.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.