Home / Sanatate / Rectorul UMF Tîrgu Mureș, surpriză pentru Societatea Română de Dermatologie

Rectorul UMF Tîrgu Mureș, surpriză pentru Societatea Română de Dermatologie

Distribuie

1Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a oferit, vineri, la prima Conferință Mureșeană de Dermatologie, organizată de UMF Tîrgu Mureș și Societatea Română de Dermatologie (SRD), profesorilor Alexandru Tătaru, președintele SRD, și Călin Giurcăneanu, președintele ales al SRD, moneda de argint emisă de Banca Națională a României cu ocazia UMF70.

„În urmă cu o lună, Banca Națională a României a avut un demers onorant pentru noi. A emis o monedă de argint aniversară cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea UMF Tîrgu Mureș. E o monedă de colecție care are semnătura guvernatorului”, a transmis rectorul UMF Tîrgu Mureș.
La rândul său, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei a primit din partea Societății Române de Dermatologie o medalie onorifică, iar prof. Univ. dr. Alexandru Tătaru, președintele SRD până în decembrie, i-a transmis rectorului UMF Tîrgu Mureș că l-a simțit întotdeauna un prieten al dermatologiei. Aceeași medalie a primit-o și președintele Senatului UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Constantin Copotoiu.

2

„Viitorul este al colectivelor”
Rectorul UMF Tîrgu Mureș a mai transmis că abordarea multidisciplinară a manifestării transmite un mesaj și către medicii tineri, și anume că nu mai există persoane care să facă ceva singure și că viitorul este al colectivelor. „Suntem într-un an extrem de important pentru noi. 70 de ani nu este o vârstă foarte mare pentru o universitate sau pentru o disciplină. Este o vârstă a maturizării, dar depinde încotro privim. Dacă ne uităm la universitățile care au 300 de ani vechime, fără îndoială că suntem foarte tineri. Dacă ne uităm la ce se întâmplă în România și în jurul nostru, cred că 70 de ani este o vârstă care permite unei universități să aibă o identitate, să aibă un punct de vedere, să se implice nu doar în viața academică directă, ci și în viața socială, păstrând echidistanța. Mi-au plăcut de la început titlul și programul manifestării – abordări multidisciplinare. O abordare de acest fel, în care sunt aduse la aceeași masă persoane și personalități din zone diferite de experiență, dar care sunt complementare, transmite un mesaj și către tineri, către colegii noștri care fac doctorate și scriu lucrări științifice. Nu mai există persoane care să facă ceva singure. Viitorul este al colectivelor, care lucrează pe partea lor de competență bine pusă la punct”, a transmis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

3


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.