Alături de alte cinci cluburi, ASA, sub investigația UEFA din cauza datoriilor FC Municipal
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Alături de alte cinci cluburi, ASA, sub investigația UEFA din cauza datoriilor

uefa

İnter Bakı, Braga, ASA Tîrgu-Mures, Astra Giurgiu, Botoşani și Dnipro Dnipropetrovsk sunt deferite camerei de judecată din cadrul Corpului de Control Financiar al Cluburilor al UEFA din cauza datoriilor. De asemenea sunt investigate și două cluburi din Turcia – Fenerbahçe și Trabzonspor. Este anunțul făcut, miercuri seara, de UEFA, pe site-ul propriu. Comunicatul UEFA apare aici

 

Cercetarea a început la cele șase cluburi din cauza faptului că au încălcat prevederile legate de plăți și înregistrează datorii restante către alte cluburi, angajați și/sau către stat, din 30 iunie și/sau 30 septembrie 2015.
Deciziile finale referitoare la cele șase cluburi vor fi luate în Camera de judecată înainte de sfârșitul anului.
UEFA a mai anunțat că tuturor celor opt cluburi li se vor reține, momentan, banii cuveniți pentru participarea în cupele europene. ASA a participat în turul III preliminar al Europa League.
Datoriile pe care ASA le înregistrează sunt legate, cel mai probabil, de măsura asiguratorie dispusă de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș în dosarul în care clubul este urmărit penal pentru cheltuirea ilegală a 7,053 de milioane de lei alocați, spun magistrații, de asemenea ilegal.
La sfârșitul lunii iunie, procurorii au dispus sechestrarea şi poprirea sumelor de bani deținute şi cele viitoare din conturile şi subconturile în lei şi/sau valută ale ASA până la concurența sumei de 7.053.000 lei.
ASA a contestat măsura la Curtea de Apel Tîrgu Mureș, dar în 20 iulie, completul de judecată a decis, în camera de consiliu, respingerea cererii. Detalii aici
În dosarul ASA 103/P/2013, primarul târgumureșean Dorin Florea și directorul economic Kiss Imola sunt inculpați pentru săvârșirea presupusă a infracțiunii de abuz în serviciu, iar viceprimarul Claudiu Maior și alți functionari din Primăria Tîrgu Mureș sunt inculpați pentru complicitate la abuz în serviciu. Omul de afaceri Ioan Nucu Man este inculpat pentru complicitate la abuz în serviciu, spălare de bani și deturnare de fonduri. 18 consilieri locali apar ca suspecți în dosarul deschis pentru alocarea în luna iulie 2013 a 7,5 milioane de lei către clubul ASA, club care înregistra, spun procurorii, datorii la stat și nu putea beneficia de fonduri publice.

Despre dosar găsiți mai multe detalii aici,  aici și aici.

Ligia VORO

Sursa foto: uefa.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE