Plecați la munte în minivacanță? Iată ce trebuie să știți Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 70 Vizualizări

Plecați la munte în minivacanță? Iată ce trebuie să știți

recomandari vacantaTuriștii care își petrec această minivacanță în destinațiile turistice montane din județul Mureș trebuie să știe că din cauza stratului de zăpadă căzut în arealul montan al județului Mureș, parcurgerea traseelor a devenit mai dificilă.

Serviciul Județean Salvamont – Salvaspeo Mureș atrage atenția turiștilor asupra unor probleme ce țin de siguranța lor și vin cu urmatoarele recomandări: „Cei care se gândesc să parcurgă anumite trasee pe schiuri în zona pârtiilor sau în afara acestora, le atragem atenția că stratul de zăpadă depus nu este unul consistent și poate ascunde pietre, crengi sau alte obstacole care pot fi adevărate capcane pentru schiori. Cei care se aventurează în areale de gol alpin, pe creste, din cauza condițiilor meteorologice pot întâmpina probleme de orientare, fapt pentru care nu recomandăm parcurgerea acestor trasee pe timp de ceață. Echipamentul trebuie să fie adaptat condițiilor de iarnă, ținând cont atât de regimul termic, cât și de stratul de zăpadă depus”, transmit reprezentanții Serviciului Județean Salvamont – Salvaspeo Mureș.

În perioada 28.11.2015 – 01.12. 2015, echipajele Salvamont – Salvaspeo Mureș vor fi prezente în punctele de lucru din Lunca Bradului și Sovata unde pot fi solicitați pentru a oferi informații sau ajutor în caz de nevoie. Utilizatorii de smartphone sunt sfăuiți să descarce aplicația 0Salvamont de pe site-ul: https://play.google.com/ Cu această aplicație, turiștii pot obține informații utile, iar în caz de nevoie pot fi localizați de către echipele de salvare, prin intermediul Dispeceratului Național Salvamont. Pentru urgențe, sunați la numărul de telefon 112.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE