Premieră pentru Mures Fly – locul I la Xcontest 2015 Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 418 Vizualizări

Premieră pentru Mures Fly – locul I la Xcontest 2015

Iamina Ilea_site

Echipa de parapantă a Clubului Sportiv Mures Fly a câștigat locul 1 în clasamentul pe echipe la Xcontest 2015, cel mai important concurs de parapantă din România, se arată într-un comunicat semnat de către președintele clubului, Szutor Zsigmond. Alexandru Donisan, membru al clubului, a câștigat pentru a patra oară consecutiv concursul XContest la categoria individual confirmând faptul că este cel mai bun pilot de parapantă din România.

Clubul Sportiv Mures Fly a participat la concursul Xcontest 2015 cu 17 sportivi. Cei 6 sportivi al căror rezultat a contat în clasamentul final pe echipe sunt: Donisan Alexandru 945 puncte, Stelian Popescu 590 puncte, Szutor Zsigmond 525 puncte, Cota Endre 517 puncte, Nyilas Szilard 491 puncte, Mihai Grigore Stefan 476 puncte. „A fost pentru prima dată când sportivii de la Mures Fly reușesc să câștige această competiție la categoria echipe, dovedind faptul că Târgu Mureșul este sediul uneia dintre cele mai bune cluburi de parapantă din România. Sportivii de la Mures Fly au reușit să se impună și la categoria tandem unde Galfi Botond s-a clasat pe locul 1 devenind cel mai bun pilot de tandem al anului 2015”, a arătat președintele clubului în comunicat.
La categoria feminin, Campioana Națională de XC a României 2015, Iamina Camelia Ilea a obținut locul al doilea. O performanță cu atât mai importantă cu cât este pentru a patra oară când Iamnina Camelia Ilea se clasează pe podiumul XContest.
Concursul Xcontest este cel mai popular concurs în rândul piloților de parapantă, în 2015 participând 200 de piloți. Un premiu special se dă, în fiecare an, piloților de parapantă care reușesc să străbată mai mult de 100 km cu parapanta dintr-un singur zbor. Printre cei 63 de piloți care fac parte din Club 100+ se numără și șase de la CS Mures Fly, și anume Alexandru Donisan, Barabasi Istvan, Iamina Camelia Ilea, Szutor Zsigmond, Cota Endre, Nyilas Szilard.
Cota Endre a mai obținut premiul pentru cele mai reușite filmări în timpul zborurilor. O parte din aceste filme pot fi vizionate pe site-ul asociației, aici

Zborurile cu care Donisan Alexandru a câștigat pot fi vizualizate aici
Zborurile sportivilor mureșeni pot fi văzute aici 

Sursa foto: Iamina Ilea – contul de Facebook

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE