Ziua Națională a României sărbătorită la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 213 Vizualizări

Ziua Națională a României sărbătorită la Luduș

12295404_1659876410936880_1505742143630140673_n

Festivitățile de celebrare a Marii Uniri, organizate de Primăria și Consiliul Local Luduș, în ziua de marți, 1 Decembrie 2015, au început la ora 15 cu ceremonialul militar și religios din Piața Unirii. După intonarea Imnului Național ,,Deșteaptă-te, române’’, oficierea slujbei de Te Deum și alocuțiuni, prezentarea unui scurt program artistic la bustul lui Mihai Viteazul, voievodul unificator de neam și țară românească, s-au depus coroane ale recunoștinței față de înaintașii care, în 1918, au creat și ne-au lăsat moștenire statul național unitar România. Ceremonialul din Piața Unirii s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei din Târgu Mureș. Tot în Parcul Unirii, Ziua Națională a reprezentat un prilej să fie lansat volumul aniversar ,,Ludușul la 55 de ani de viață urbană. 1960-2015’’,

La ora 16.00, ludușenii au participat în număr foarte mare la spectacolul folcloric ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE, de la Casa de Cultură ,,Pompeiu Hărășteanu’’. Au răspuns invitației organizatorilor soliștii de muzică populară Marius Ciprian Pop, Mirela Mănescu, Ioana Breda Morar, Ovidiu Furnea, Ina Todoran, Florin Boita, Andra Matei, Monica Pîrlea, Ovidiu Nechita, Delia Molnar, Roxana Pop, Septimiu Pop, acompaniați de Taraful lui Florin Rupa, precum și ansamblurile folclorice ,,Transilvania’’ și ,,Ardealul’’, din Luduș.

”Sărbătorim azi Ziua Națională a României Mari, o zi unică, datorită căreia întreaga noastră istorie capătă sens, măreție și noblețe. Dacă pe 1 Decembrie1918, la Alba Iulia nu ar fi luat naștere primul stat unitar al românilor, istoria și destinul nostru actual ar fi fost cu siguranță altele. Atunci, a triumfat solidaritatea celor care credeau în viitorul României. Azi trebuie să triumfe solidaritatea celor care au tăria și hotărârea de a rămâne credincioși idealurilor pentru care au trăit și murit cei mai nobili și mai buni dintre fiii României! Pe ei i-am onorat noi astăzi la Luduș! La mulți ani tuturor!” a scris edilul orașului Luduș, Cristian Moldovan, pe pagina sa de facebook.

Ambele evenimente au fost prezentate  de Mihai Nașca, iar intrarea la spectacol a fost liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE