Tehnologii inovative la Workshop de robotică Social
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Tehnologii inovative la Workshop de robotică

1.Drone pentru urmărire şi căutare, pneumobile precum şi exponate cu aplicabilitate imediată, roboţi industriali şi materiale inteligente, precum și roboței programabili din lego. Toate acestea şi multe altele au fost prezente la cea de a treia ediție a expoziţiei – workshop „Automatizări, Robotică şi Mecatronică” organizată în mod tradiţional de către Universitatea Cultural – Ştiinţifică (UCŞ) Târgu-Mureş vineri, 4 decembrie, în incinta Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din municipiu. O a treia ediţie întregită cu o componentă dedicată inventicii, precum şi cu o serie de noi participanţi.

Activităţi interactive

La eveniment au participat inventatori și cercetători de toate vârstele de la Universitatea Cultural-Științifică, de la ”Petru Maior”, Sapientia, elevi de la liceele Bolyai Farkas și Electromureș precum și societăți comerciale din oraș, implicate în cercetare și inovare. În mod obișnuit la aceste manifestări, o importanță crescută a fost acordată exponatelor din domeniul energiilor regenerabile. Aspectul a fost evidențiat de directorul UCȘ, Csegzi Sándor. ”Din fericire am mobilizat societăți comerciale care excelează în inventică. Este o perspectivă pozitivă pentru a performa la cel mai înalt nivel. Noi gândim o strategie la nivelul municipiului de aplicație a energiilor regenerabile. Va trebui să ne obișnuim cu vehiculele electrice pe noastre”, a subliniat Csegzi. Partener deja tradiţional, Facultatea de Inginerie din Universitatea „Petru Maior” a fost prezentă cu exponate cu aplicabilitate practică, majoritatea realizate de către studenţi. Unele dintre exponate au atins domenii inedite cum ar fi problemele de unde mentale ale creierului, materiale inteligente și noutatea ultimilor ani, imprimarea 3D din materiale biodegradabile. 2Viteza maximă nu intră în radar

Elevii s-au prezentat și în acest an cu invenții inedite și amuzante, cum ar fi roboțelul care urmărește un traseu stabilit, dar și un dispozitiv ce semnalează acustic depășirile de zgomot din timpul orelor. Universitatea „Sapientia” s-a prezentat cu o serie de exponate atractive, printre care şi celebrul pneumobil multiplu medaliat la concursurile internaționale de profil. Mobilul funcționează pe bază de aer comprimat și viteza maximă atinsă a depășit 41 de kilometri la oră. Obișnuiți în cotidian cu viteze mult mai mari, trebuie să știm că la Concursul Internațional de la Eger aceasta a fost a treia cea mai mare viteză obținută. Pneumobilul nu a putut fi testat de către vizitatori datorită lucrărilor din apropierea Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”. Voicu Szilard şi Ambrus Alpar, studenţi în anul 4 la Mecatronică, au dezvăluit că nu puține au fost zilele în care au muncit mult după miezul nopții pentru perfectarea mobilului. ”În schimb este o senzaţie nemaipomenită să conduci o astfel de maşină, deși poate cam gălăgioasă. Avantajul vitezei obținute este că nu intrăm în radar. La categoria de distanţă am mers 6 kilometri cu un singur rezervor de aer comprimat”, au precizat studenții. Expoziția a fost completată de o sesiune de comunicări științifice, axate în special pe domeniul energiilor regenerabile.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE