Home / Sanatate / Copii operați pe cord închis grație unei tehnologii 3D

Copii operați pe cord închis grație unei tehnologii 3D

Distribuie

sTrei copii au fost operați cu succes pe cord închis, recent, în Franța, o premieră în Europa, grație utilizării „EchoNavigator”, un nou software de vizualizare 3D, a anunțat duminică un responsabil al secției pediatrice de la spitalul din Toulouse, citat de agenția de presă Agerpres.

Acest sistem de navigare 3D este deja utilizat într-un spital din Créteil, în apropiere de Paris, și în câteva spitale europene, dar numai pentru „adulți și pentru alte indicații”, a declarat pentru AFP Philippe Acar, cardiolog și pediatru, confirmând o informație publicată de cotidianul Le Parisien.

Potrivit sursei citate, acest sistem are ca scop facilitarea operațiilor pe cale percutanată, trecând printr-o venă și, astfel, evitând operația pe cord deschis pentru copiii cu malformații cardiace.

Software-ul, dezvoltat de Philips, permite afișarea pe același ecran și în 3D a ecografiei inimii copilului și a razelor X în momentul în care medicii introduc sonda pe care o folosesc pentru repararea malformațiilor cardiace, a explicat profesorul Acar, care conduce proiectul de cercetare clinică.

Această nouă tehnologie testată la Toulouse se integrează într-un proiect european, a precizat cardialogul. Patruzeci de copii ar urma să beneficieze de o operație cu ajutorul acestui software în următorii doi ani, înainte ca procedeul să fie extins la toate spitalele.

Nellie, în vârstă de 5 ani, a fost primul copil care a beneficiat de această nouă tehnică la începutul lunii noiembrie. Ea suferea de o gaură intraventriculară, foarte delicat de operat cu mijloacele chirurgicale clasice. De asemenea, un băiat în vârstă de 6 ani a suferit apoi aceeași intervenție, iar o fetiță de 9 ani ea a fost operată pentru o problemă de comunicare între atriile cardiace.

Nu trec decât 72 de ore de spitalizare și copilul iese fără cicatrici, a remarcat profesorul.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.