Home / Social / Soluții pentru incluziunea copiilor defavorizați

Soluții pentru incluziunea copiilor defavorizați

Distribuie

DSC_5572

Sediul Palatului Administrativ a găzduit o masă rotundă cu tema ”Discriminarea creează probleme-Să le distrugem împreună!” organizată de Asociația Divers, de Ziua internațională a drepturilor omului, marcată în întreaga lume la 10 decembrie. La această dată, în 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Întâlnirea a avut drept scop promovarea incluziunii sociale prin Campania ” Ia o doză de toleranță” și face parte din proiectul ”Guvernare incluzivă” înscris în obiectivele Programului de guvernare 2013–2016. Proiectul vizează iniţiative menite să răspundă mai bine problemelor cu care se confruntă grupurile dezavantajate și propune un set de măsuri coerente, menite să contribuie la reducerea riscului de excludere și de marginalizare socială a grupurilor vulnerabile din județele Buzău, Călărași, Cluj, Dolj și Mureș, prin colaborarea dintre autoritățile publice și societatea civilă.

DSC_5569

La masa rotundă au  participat reprezentanții serviciilor sociale ale Unităților Administrative Teritoriale din județul Mureș, reprezentanții ONG-urilor active în sfera socială și jurnaliști. Potrivit celor afirmate de Maria Koreck, președintele Asociației Divers, deja s-au formulat anumite recomandări care vor ajunge în strategia locală de incluziune socială și în planul de acțiune aferent, în speranța că va fi adoptat cel târziu în luna februarie de Consiliul Județean Mureș.

DSC_5576

Cu o nouă propunere a venit reprezentanta Centrului de Zi Rozmarin Tîrgu-Mureș, Corina Todoran. Centrul oferă servicii de educație pentru 100 de copii între 3 și 9 ani, care provin din medii defavorizate, o problemă ridicându-se în momentul în care părinții, unii analfabeți, nu îi mai pot susține financiar când aceștia intră în sistemul public de învățământ. ”Anul acesta școlar am integrat 27 de copii, dar trebuie să găsim sprijin și din partea Inspectoratului Școlar, care să accepte situația că dacă acești copii nu sunt susținuți, munca nu are continuitate”, a afirmat Corina Todoran.

Un alt aspect dezbătut de participanți a marcat diferența de susținere financiară dintre zonele urbane și rurale și lipsa cadrelor calificate care să lucreze cu acești copii.

Campania ”Ia o doză de toleranță” se va finaliza printr-un set de soluții specifice, ce vor fi incluse în strategia locală de incluziune socială, care va fi predată anul viitor spre adoptare CJ Mureș.

La 10 decembrie 1948, la Paris, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului, care stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile și cu libertăți fundamentale.

 

De asemenea, verificati

O echipă de la Școala Gimnazială Albești… la pas

Distribuie Chiar dacă tehnologia ajută foarte mult, din dorința de a renunța la limitele impuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.