Home / FC Municipal / Un nou joc de 6 puncte pentru ASA

Un nou joc de 6 puncte pentru ASA

Distribuie

DSC_0196ASA Târgu-Mureș întâlnește în etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal, vineri, 11 decembrie, de la ora 20.30, în ultimul meci pe teren propriu din 2015, formația CSMS Iași. Partida se dispută pe stadionul Trans-Sil, după ce mureșenii au susținut nu mai puțin de șase jocuri consecutive pe alte terenuri, la care se adaugă cele două din Cupa României.
Ca și în ediția trecută, ASA este din nou singura echipă care nu a fost învinsă pe teren propriu, lucru care s-a petrecut atunci tocmai în ultima etapă, când mureșenii au ratat o performanță istorică, putând fi prima nou promovată care ar fi câștigat titlul de campioană. Roș-albaștrii au întrerupt și atunci serii lungi de invincibilitate a mai multor echipe, printre care și cea a ieșenilor. Au câștigat cu 1-0 în etapa a XXIV-a, după ce în tur remizaseră într-un meci în care Hora egala la 2 pentru moldoveni spre finalul meciului, cu o minge respinsă cu capul la vinclul propriei porți.

Un singur succes acasă în retur
Deși neînvinsă acasă, în această ediție victoriile mureșenilor au fost doar 3 la număr, mai puține decât cele obținute în deplasare. Au câștigat doar cu Concordia Chiajna, FC Voluntari și liderul Astra Giurgiu, cu toate reușind dealtfel „dubla”.
Meciul cu echipa din Iași este unul care ar putea deveni decisiv pentru un loc de play-off, înaintea ultimelor patru etape. Confruntarea dintre cei doi antrenori italieni ar putea scoate practic din luptă echipa lui Nicolo Napoli, care ar avea de recuperat în cazul unui eșec 6 puncte. Nu ar fi nici acelea suficiente, deoarece rezultatele directe și golaverajul ar fi de partea mureșenilor.

Bergodi: „S-au spus multe prostii, sunt antrenorul ASA”

Duelul italian nu este doar al antrenorilor. La ieșeni portarul Alessandro Caparco a început fotbalul în România la Târgu-Mureș și îl mai are alături pe conaționalul Piccioni, în timp ce la ASA se află doar Gorobsov, jucător de origini ruse, cu cetățenie dublă, argentiniano-italian, dar care a jucat mai mult în Italia.
„Iașiul are o echipă foarte bună, care nu a mai pierdut de multe etape, un antrenor italian care știe să așeze bine echipa în apărare și lovește pe contraatac. Este un meci foarte important pentru noi, aș putea spune că e un nou joc de 6 puncte, cu o contracandidată la play-off. Așadar, va trebui să jucăm prudent, să avem răbdare, să nu ne aruncăm orbește în atac. O victorie ar fi foarte importantă, am scoate una dintre adversare din luptă. Este un meci greu, dar am încredere în echipă, a dovedit în ultima perioadă o atitudine mai bună în joc. În ceea ce privesc lucrurile care s-au spus și scris despre mine, despre plecare, pot spune că sunt prostii, eu sunt antrenorul și rămân cu echipa”, au fost cuvintele lui Bergodi înaintea partidei de vineri.

Bogdan Mara: „Ne bucurăm să revenim acasă, sperăm să avem suporterii alături”
Echipa mai are de susținut în acest an două jocuri în următoarea săptămână, ambele în deplasare. Vor juca marți la Timișoara, în Cupa României, apoi la Petrolul Ploieși, în ultima rundă a anului, astfel încât va trebui să-și dozeze efortul. Mai mult, conducerea trebuie să aibă în vedere și faptul că mulți jucători pot evolua mai rar în următoarea perioadă, să se orienteze pentru finalul turului și, se speră, pentru turneul play-off. „Știm că ne așteaptă un meci cu una din echipele bune ale campionatului, care nu a mai pierdut de șase etape. Totul depinde de noi și de cum vor evolua băieții în teren. Este un meci de șase puncte, ne bucurăm că am revenit acasă și sperăm să avem cât mai mulți suporteri alături, avem nevoie de sprijinul lor. Se înregistrază din păcate un număr tot mai mic de suporteri pe stadioanele din România, lucru care este influențat de mai mulți factori. Echipele nu-și mai permit să facă transferuri spectaculoase, care să atragă oamenii spre stadioane. Acest lucru este valabil și la noi. Vom face în scurta pauză de la iarnă împreună cu antrenorul o strategie legată de lot, să vedem la ce jucători vom renunța și pe cine vom aduce, dar bugetul este zero și nu ne permitem decât jucători liberi de contract”, a precizat președintele ASA, Bogdan Mara.
Unul dintre jucătorii care și-a adus din plin contribuția la victoria din etapa trecută cu FC Voluntari, Mircea Axente, cel care a obținut penalty-ul și l-a trasnformat la al doilea gol al mureșenilor, speră la rândul lui că echipa sa va înnoda seria cu o nouă victorie. „Poate este cel mai important meci pentru noi din acest sezon. Sperăm să le întrerupem seria fără înfrângeri a ieșenilor, așa cum am făcut-o și anul trecut. Am marcat în meciul cu Voluntariul, dar mai importantă este victoria. Eu sunt pregătit 100% și sper să am ocazia și să pot ajuta echipa să legăm victoria cu o alta, care să ne mărească șansele de a rămâne în locurile de play-off”, a completat atacantul mureșenilor.

Clasamentul
1. Astra Giurgiu                    21 12 6 3 34-24 42
2. Viitorul Constanţa          21 11 7 3 42-21 40
3. Pandurii Tg. Jiu               21 11 6 4 28-21 39
4. Dinamo                              21 10 7 4 27-21 37
5. Steaua                                21 9 7 5 27-20 34
6. ASA Tg. Mureş                21 7 10 4 24-18 31
7. CSMS Iaşi                         21 7 7 7 16-21 28
8. CS U Craiova                   21 7 6 8 22-22 27
9. CFR Cluj                           21 7 8 6 25-20 23*
10. FC Botoşani                   21 4 8 9 23-30 20
11. ACS Poli Timişoara      21 4 8 9 18-27 20
12. Concordia Chiajna       21 3 7 11 18-31 16
13. FC Voluntari                 21 1 9 11 17-35 12
14. Petrolul Ploieşti            21 2 8 11 15-25 8*
*- Echipe penalizate cu 6 puncte

Programul etapei a XXII-a
Vineri, 11 decembrie                                      ora      (în tur)
Concordia Chiajna – ACS Poli Timișoara  18.00 (0-1)
ASA Târgu-Mureș – CSMS Iași                    20.30 (1-0)
Sâmbătă, 12 decembrie
Astra Giurgiu – Petrolul Ploiești                 18.00 (1-0)
Dinamo București – Pandurii Tg-Jiu         20.30 (2-2)
Duminică, 13 decembrie
CS U Craiova – FC Voluntari                       14.00 (2-1)
FC Botoșani – CFR Cluj                                20.30 (1-3)
Luni, 14 decembrie
FC Viitorul – Steaua București                   20.30 (0-1)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.