Home / BC Mures / BC Mureș învinge la Mediaș

BC Mureș învinge la Mediaș

Distribuie

bc mures

În etapa a XII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins vineri seara la Mediaș formația locală Gaz Metan. Partida s-a încheiat cu 81-90 (22-17, 24-20, 12-31, 23-22), după un meci în care ambele formații au avut momente în care se părea că s-au desprins decisiv, perioade urmate de reveniri ale adversarelor.
Partida a debutat cu evoluții cel puțin prudente din partea celor două formații. După aproape 4 minute de joc scorul era doar 2-2 și la greșeli personale același scor. Fostul jucător al medieșenilor, Ivanovic și-a adus echipa în avantaj, iar fostul „tigru”, Navickas a reușit o „treiță” pentru gazde. Martinic a reușit 5 puncte, după care alt fost jucător al mureșenilor, Peciukas, completat din nou de Navickas și-au adus pentru prima oară echipa în avantaj, la 12-9. Până la prima pauză gazdele au reușit să se desprindă la 8 puncte, dar mureșenii au redus scorul la 22-17. Sfertul secund a început în nota de domibare a gazdelor, care s-au distanțat rapid la peste 10 puncte. La jumătatea sfertului scorul era 37-23 și sarcina mureșenilor devenea una dificilă. Cu Martinic și Barro în prim plan, BC Mureș a redus diferența la 6 puncte, dar la pauza mare medieșenii aveau totuși 46-37.
Un sfert trei perfect, final gestionat
La reluare gazdele au avut primul atac și au trecut din nou la peste 10 puncte avans. Ivanovic a reușit o aruncare de la distanță, după care Martinic l-a imitat și diferența s-a redus la 3 puncte (51-48), apoi la doar unul la intrarea în a doua jumătate a sfertului trei. Când mai erau trei minute, mureșenii au trecut din nou la conducere și s-au desprins la 9 puncte în următoarele două minute (64-55). Cu Polyák la linia de libere în ultimul minut, echipa lui Audrius Prakuraitis avea 68-58 la ultima pauză, după un act trei de excepție. Diferența a fost majorată la coșul de 3 puncte a lui Mohammed, după care Martinic a dus scorul la 60-75 și urma ca mureșenii să gestioneze acest avantaj în ultimele 7 minute. Nu exista nici pericolul eliminărilor la niciuna din echipe, iar la greșeli de echipă era doar 2-2. Polyak a înscris cu fault transformat și ecartul maxim a ajuns la 17 puncte. A urmat o nouă revenire a gazdelor, cu 7 puncte a lituanienilor Grabauskas și Navickas și suspansul revenea pentru ultimele patru minute. Acesta a fost accentuat la coșul de 3 al lui Solopa, dar Martinic și Gajovic au refăcut diferența până la 14 puncte. O răsturnare de situație ajungea deja la categoria „minunilor” pentru ultimele două minute. Aceasta nu s-a produs și mureșenii obțin o victorie importantă înaintea seriei de trei partide foarte dificile de la finalul acestui an.
Au evoluat formațiile:
Gaz Metan: Grabauskas 10 puncte, Pustahvar 18 (4×3), Navickas 20 (4), Peciukas 11 (1), Popa, Solopa 7 (1), Nikolic 11 (2), Tishchenko 4.
BC Mureș: Martinic 26 (3), Mohammed 14 (1), Ivanovic 13 (2), Jurevicius, Lázár 9, Barro 16, Gajovic 5, Polyák 7, Fraseniuc, Barabási.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

1 comentariu

  1. Bravo voua,alaturi de ASA orasul nostru este ff invidiat de miticii sudisti.??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.