Galerie foto : Andrei Murgu, preşedintele tineretului Mişcării Populare Mureş Politic
  • edith.veres
  • 2 comentarii
  • 761 Vizualizări

Galerie foto : Andrei Murgu, preşedintele tineretului Mişcării Populare Mureş

z002Andrei Murgu este proaspătul preşedinte al organizaţiei de tineret a Mişcării Populare Mureş. Conferinţa tineretului Mişcării Populare de vineri, 11 decembrie, a decis şi ca acesta să facă echipă cu o serie de vicepreşedinţi, secretari şi un trezorier. Murgu a câştigat încrederea colegilor de partid şi la nivel naţional câştigând în cadrul Conferinţei Naţionale a Tineretului Mişcării Populare de duminică, 13 decembrie, funcţia de secretar general adjunct.

z016 Un alt mod de a face politică

Zeci de tineri mureşeni cu drept de vot, asistaţi de seniorii Mişcării Populare Mureş, respectiv de către preşedintele Nicu Matei, vicepreşedintele Augustin Fărcaş precum şi de către secretarul general Mircea Ignat au participat la alegerile în care Andrei Murgu a reuşit să câştige încrederea tinerilor săi colegi. Acesta spune că s-a gândit la viitorul său şi al generaţiei din care face parte atunci când a decis să intre în politică. Andrei Murgu a transmis colegilor săi din partid că îşi doreşte un alt mod de a face politică, cu politicieni pregătiţi şi oneşti. Tânărul este absolventul Colegiului Economic „Transilvania” şi în prezent student al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş. În politica activă are o experienţă de câteva luni, timp în care a fost preşedintele interimar al organizaţiei de tineret. El consideră că pasiunea faţă de politică, implicarea precum şi faptul că crede cu adevărat în calitatea ideilor sale îl vor ajuta să ajungă un politician bun mai ales pentru această ţară. Planurile sale de viitor sunt ambiţioase, tânărul văzându-se urcând pas cu pas până la funcţia de prim ministru.

z001 Seniorii, mesaje de mulţumire

Seniorii partidului au adresat mesaje de mulţumire tinerilor care au ales implicarea în dauna unui program de seară de vineri. După prezentarea ordinei de zi de către secretarul organizaţiei, Mircea Ignat, preşedintele Nicu Matei a declarat că a urmărit recentele sondaje de opinie conform cărora Partidul Mişcarea Populară este în creştere. „Suntem un partid de oameni tineri, cel puţin în ale politicii, şi vom fi o forţă. Suntem un partid în creştere. Avem şi cu un lider cu forţă, şi cred că împreună vom putea să ducem partidul la un procentaj bun, să avem un rol important în comunităţile noastre precum şi la nivel de ţară. Partidul are nevoie de oameni tineri. Am văzut cu toţii mişcările recente, am auzit vocea străzii, şi cu toţii vor schimbarea. Acum suntem alţi oameni. Nici eu şi nici o mare parte a celor prezenţi nu am mai făcut politică înainte”, a susţinut Nicu Matei.

z026 Programe de pregătire

Tinerii au identificat o serie de nevoi pe care doresc să le acopere. “O nevoie identificată este cea de cunoaştere. Eu am studiat ştiinţele politice şi cred că ar fi foarte important să ne pregătim şi colegii în acest sens. Intenţionăm ca înaintea şedinţelor să organizăm câte o scurtă sesiune de pregătire despre teoria politicii, ideologii, istoria partidelor politice. Este nevoie să ştii aceste lucruri ca să înţelegem fenomenul politic. Pentru viitor avem o serie de idei pentru iniţiative socio-culturale, să culturalizăm mediul tinerilor. Ei sunt doritori dacă este cineva dispus să ofere. Cum altfel am putea schimba ceva? Prima condiţie a facerii de politică de calitate sunt cunoştinţele şi desigur etica, care însă trebuie să vină îndeosebi din familie”, a explicat unul dintre vicepreşedinţii aleşi, Darius Fărcaş. Acesta va face echipă cu Lică Fărcaş, secretar general, Ştefan Gabriel, secretar general adjunct, precum şi cu o serie de vicepreşedinţi, printre care Vlad Pop, Alexandra Cismaşiu, Doru Cheteleş, Carla Prunaş şi Biro Anamaria. z024

„M-am alăturat Mişcării Populare pentru că toată lumea aşteaptă schimbarea actualei clase politice. Pentru a se putea schimba ea trebuie înlocuită cu altcineva. În loc să aştepte pur şi simplu, oamenii ar trebui să se implice pentru a schimba ceva. Lucrurile nu se schimbă de la sine. Nici un om nu poate schimba un sistem doar după ce se schimbă mentalitatea oamenilor, iar asta se face generaţie cu generaţie. Din fericire constat că există deja o generaţie nou formată care doreşte să împingă România pe un drum mai bun. Asta doresc şi eu, şi să ajut Mişcarea Populară să crească pe scena politică. Cred în acest partid, consider că este un partid de viitor şi datorită liderului acestuia, care are o vastă experienţă politică, dar şi pentru că 85 la sută dintre membri nu au mai făcut politică. Din postura de politician activ recomand tinerilor multă implicare. Să vrea şi chiar să facă ceva pentru schimbare. Să se gândească ce pot ei face pentru asta. Nu putem să ne uităm în permanenţă în ograda altuia şi să aşteptăm răspunsul de acolo. Fiecare să muncească să împingă ţara înainte” (Andrei Murgu )

 

[zizigallery id=1857]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • daca cu astfel de oameni faceti echipa atunci succccccesuri!!

    09.12.2015
    Ora estimata: 11:00
    Complet: Complet 8 (RA)
    Tip solutie: Condamnare
    Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 Cod proc. pen., art. 5 Cod pen., art. 180 alin. 2 Cod pen. vechi condamnă inculpatul Ignat Mircea, la pedeapsa de patru luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. În baza art. 71 C. pen. interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a (teza a doua) şi b Cod pen. În baza art. 81 şi art. 82 Cod pen. din 1969 suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi patru luni. În baza art. 404 alin. 2 Cod proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor legale a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în conformitate cu prev. art. 83 Cod pen. din 1969. În baza art. 274 alin. 1 Cod proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, în faza de urmărire penală şi faza de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.12.2015.
    Document: Hotarâre 155/2015 09.12.2015

  • Priviti-i sa nu-i utati !! E sunt cei care prin adeziunea lor la partidul Udrea & Basescu confirma ca pentru ei sa furi din bugetul invatamantului (Vez afacerea Microsoft) este corect, pentru ei nu a existat mila fata de bugetari atunci cand salariile lor au fost taiate iar pensiile bunicilor sunt impozitate !!! Pentru ei afacerea lu Base cu Bercea Mondial este un lucru normal !!! Huuuooooo !!!!!

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE