Autoritățile române și SRI, criticate Politic
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 189 Vizualizări

Autoritățile române și SRI, criticate

Sandor Krisztina_site

Relațiile româno-maghiare s-ar putea destabiliza, cred reprezentanții Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT), în urma evenimentelor care au avut loc în ultimele săptămâni. În acest context e necesară o conlucrare mai strânsă a partidelor și organizațiilor maghiare, susțin aceiași.

Sándor Krisztina, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT), a declarat, într-o conferință de presă la Tîrgu Mureș, că în ultimele săptămâni au avut loc mai multe acțiuni împotriva comunității maghiare. Printre acțiunile enumerate de către președintele executiv se numără
îndepărtarea steagului secuiesc de pe clădirea unde Tőkés László își are biroul europarlamentar, de la Primăria Mădăraș, a inscripțiilor maghiare de la Cosmeni, culminând cu reținerea și apoi arestarea lui Beke István Attila, acuzat de terorism. “Parcă de la sfârșitul lunii noiembrie, în două săptămâni, justiția a decis doar împotriva comunității maghiare în cazuri destul de importante pentru comunitatea noastră și destul de delicate. Acest caz de la 1 Decembrie, cu domnul Beke Istvan, este destul de periculos, considerând faptul că există un pericol terorist în Europa, modul în care a fost tratat acest caz în mass-media română și de către politicienii români credem că duce la incriminarea comunității maghiare și la o relație care se poate destabiliza între români și maghiari și considerăm că nu este o întâmplare și nu știm din ce motive, autoritățile române și serviciul secret doresc să întrețină acest conflict și să înfățișeze comunitatea maghiară ca fiind teroristă, că ar destabiliza statul și că ar comite acțiune împotriva Constituției României”, a spus Sándor Krisztina.
Beke István, localnic din Tîrgu Secuiesc, arestat pentru că ar fi deținut 400 de petarde cu care intenționa să asambleze o bombă artizanală pe care să o detoneze la manifestarea de Ziua Națională a României, nu prea a beneficiat de prezumția de nevinovăție, consideră reprezentanta CNMT. Aceasta a mai subliniat că parcă aceleași metode din martie 90 sunt utilizate și în acest caz.
Sándor Krisztina mai susține că partidele și organizațiile maghiare trebuie să se colaboreze și să acționeze în comun față de aceste atitudini împotriva comunității maghiare.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • D-na Sándor Krisztina a exprimat, desigur, un punct de vedere personal în virtutea drepturilor și libertăților firești pe care i le asigură Constituția României, ca oricărui cetățean român, indiferent de etnie, sex, religie sau orientare politică. Amestecă însă problemele… intenționat sau nu, cine poate știi? La fel au procedat unii lideri maghiari și în cazul d-lui (pușcăriabil) Marko Attila, deputat în Parlamentul României aflat acum în urmărire generală prin Interpol (și bine ascuns în Ungaria) sau a d-lui (pușcăriaș) fost senator Olosz Gergely,condamnat la șapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă (aflat acum la popreală). Și în cazul celor doi s-a spus că este ”un atac la comunitatea maghiară”. Doamnă Sándor Krisztina, haideți să fim onești, știți bine că hoția n-are etnie, nici sex sau religie predeterminată. Așa că vă recomand să aveți încredere în DNA și SRI. Își vor face treaba până la capăt.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE