Cristian Bușoi, despre bugetul Sănătății pe 2016: „Nu e un mare pas înainte” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Cristian Bușoi, despre bugetul Sănătății pe 2016: „Nu e un mare pas înainte”

12377639_760231847442535_9202959994215203841_oPrezent, sâmbătă, la Tîrgu Mureş, la ședinţa Comisiei Regionale de Sănătate a Partidului Naţional Liberal, europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat, într-o conferință de presă, că este o veste bună creșterea cu trei miliarde a bugetului Sănătății pe anul 2016, însă ar fi vrut o creştere şi în zona serviciilor de ambulatoriu pentru a stimula aceste servicii şi pe zona serviciilor paraclinice, în condițiile în care mare parte din această creștere este pe zona spitalelor și strict pe zona creșterilor salariale.

La Tîrgu Mureș, au fost dezbătute problemele sistemului de sănătate, bugetul Sănătății pe 2016, implementarea cardului electronic, organizarea spitalelor și legea prevenției în sănătate.
„Bugetul Sănătății pe anul 2016 este în creștere cu trei miliarde de lei. Aceasta este o veste bună și o veste importantă. Partea mai puțin pozitivă este că mare parte din această creștere este, de fapt, pe zona spitalelor și strict pe zona creșterilor salariale care au fost deja angajate înainte de venirea actualului guvern și pe care actualul guvern le va respecta. PNL susține creșterea veniturilor medicilor, a susținut și inițiativa din Parlament. Mai există niște mici creșteri la programe de sănătate și în zona medicamentelor, mai ales pentru medicamentele nou introduse, care trebuie bugetate. Mă refer, în primul rând, la terapiile fără interferon pentru hepatita C și la cele câteva terapii pentru afecțiuni oncologice. Dar marea creștere este pe spitale. Nu e un mare pas înainte, e bine că avem o creștere și e bine că sunt acoperite cel puțin lucrurile care deja s-au asumat. Era şi foarte complicat ca în 2016 să fie o mare creştere pe sănătate pentru că sunt foarte multă măsuri luate înainte de plecarea Guvernului Ponta, care impactează Guvernul şi pe care Guvernul Cioloş le respectă. Dincolo de salariile medicilor, creşterea cu 10% a tuturor salariilor bugetarilor şi alte creşteri si măsuri care au fost luate. Dacă vrem să respectăm deficitul bugetar, nu a fost loc de multe lucruri”, a declarat Cristian Bușoi.

„Ar fi fost nevoie de mai mult”
Acesta consideră că ar fi fost nevoie de mai mult pentru ca sistemul să se îmbunătăţească. „Aș fi vrut o mică creştere şi în zona serviciilor de ambulatoriu pentru a stimula cumva aceste servicii şi cred că o creştere şi pe zona serviciilor paraclinice pentru că deşi bugetul a crescut consistent pentru 2013-2014, la propunere liberalilor, din păcate în multe judeţe avem multe liste de aşteptare la laboratoare, la RMN la alte investigaţii, dar nu a fost posibil. Salut creşterea cu 3 miliarde, dar cred că ar fi fost nevoie de mai mult pentru ca sistemul să se îmbunătăţească”, a arătat Cristian Bușoi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE