Mureșenii „tricolori” au punctat, dar echipa a fost eliminată Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Mureșenii „tricolori” au punctat, dar echipa a fost eliminată

futsalCu mai mulți componenți ai formației City’us Târgu-Mureș, campioana României la futsal, reprezentativa noastră a ratat calificarea în play-off-ului Campionatului Mondial 2016, ce se va desfășura în Columbia. „Tricolorii” au debutat foarte bine în meciurile de calificare din grupa disputată la sfârșitul săptămânii în Portugalia, grupă din care au mai făcut parte echipa gazdă, Polonia și Norvegia. Românii au învins-o pe aceasta din urmă în meciul de debut cu 5-1, dar apoi au pierdut cu 1-8 în fața Poloniei și cu 0-5 cu Portugalia.
În singura victorie reușită, prinicipalii „actori” au fost componeții echipei mureșene. Echipa preluată de Robert Lupu, și el fost campion cu City’us a început în formula: Vlad Iancu în poartă, Safar, Emil Răducu, Mimi Stoica şi Csoma Alpár, ultimii trei de la echipa mureșeană. România a deschis scorul în mai puțin de două minute, cu un autogol rezultat în urma unei execuţii a lui Csoma.
Cristian Matei a majorat avantajul în minutul 7, stabilind scorul primei reprize la 2-0. Norvegia a revenit în joc prin reuşita lui Skaga (min. 28), dar Mimi Stoica a refăcut diferenţa de două goluri în minutul 34.
Finalul a aparţinut „tricolorilor”, care au mai însris de două ori în ultimul minut. Primul a fost reușit de un alt jucător al campioanei, Emil Răducu și portarul Vlad Iancu, trecut și el pe la City’us.

Visul frumos s-a năruit

Partida cu Polonia se anunța practic cea decisivă, înaintea celei cu gazdele. România a început aproape cu aceeași formulă, doar Safar fiind înlocuit cu Ion Al-Ioani, de asemenea fost campion cu mureșenii. Polonezii au învins însă fără dubii, după o primă repriză încheiată 2-0, cu singurul gol al României reușit de un alt fost jucător al mureșenilot, Cristian Matei. Șanse în fața Portugaliei, deja calificată nu au mai fost, lusitanii impunându-se la pas.
Cele două eșecuri au scos România din cursă, care a încheiat în clasamentul final al grupei pe locul 3, cu 3 puncte, grupa fiind câștigată de Portugalia, cu 9 puncte, urmată de Polonia, cu 6, cele două fiind calificate pentru play-off-ul Campionatului Mondial.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE