Zsuzsa Schlier, spadă de aur la Copenhaga Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Zsuzsa Schlier, spadă de aur la Copenhaga

scrimaSpadasina Clubului Sportiv Școlar-CSU Târgu-Mureș, Zsuzsa Schlier a câștigat proba individuală a fetelor din cadrul etapei a VI-a din Circuitul European de spadă cadeți disputată la sfârșitul săptămânii în capitala Danemarcei, Copenhaga.
În întrecerile individuale rezultatele scrimerilor români au fost dintre cele mai bune. Zsuzsa Schlier, pregătită de Szabo Zoltán, a trecut mai întâi pe tabloul de 128 cu 15-9 de Avery Louis, din Marea Britanie, apoi a învins-o pe colega din echipa României Mihaela Leonte cu 15-7, a câștigat la limită, 6-5 cu Sofia Komar (SUA), apoi mult mai categoric, 15-3 cu Andra Talen (Estonia), rezultat care a dus-o pe Zsuzsa în „sferturi”. De aici mai era un pas până la obținerea unei medalii. Spadasina mureșeană l-a trecut cu bine și s-a impus cu 15-7 în fața elvețiencei Aurore Favre, iar în semifinale a trecut cu 14-12 de estonianca Sandra Skoblov (Estonia). Tot din Estonia a fost și adversara din finală, Karoliine Loit, pe care mureșeanca a învins-o cu 12-8.

Podium cu mureșean și la băieți

La startul competiției s-au aflat 336 de sportivi din 27 de țări, iar delegația României a completat rezultatul de excepție a lui Zsuzsi cu alte două medalii, obținute în competiția băieților. Printre aceștia s-a aflat încă un component al clubului târgumureșean, Biró Dávid. Biro a trecut primul tur de pe tabloul de 256 fără asalt, după care a reușit rezultatele: 15-7 cu So Moriya (Japonia), 15-9 cu Dmitriy Serdiuk (Rusia), 15-12 cu Gabriel Bonferroni (Elveția), 15-7 cu Kodai Tajiri (Japonia), 15-13 cu Giulio Gaetani (Italia), rezultat care i-a asigurat prezența pe podium. În semifinale a cedat cu 10-15 în fața americanului Nicolas Wilson, dar rezultatul este unul remarcabil pentru România, mai ales că mureșeanul a fost devansat de un coleg de echipă, sătmăreanul Macska Ádám.
Competiția a continuat cu proba pe echipe mixte, a cărui rezultat nu ne-a parvenit. Următoarea etapă din Circuitul European de spadă cadeți feminin și masculin are loc la Cracovia (Polonia), în perioada 9-10 ianuarie 2016.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE