Home / Sanatate / Aparatură medicală nouă la Clinica de Urologie a Spitalului Județean

Aparatură medicală nouă la Clinica de Urologie a Spitalului Județean

Distribuie

12339124_760836864048700_5255093016848932114_oManagerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că la Clinica de Urologie se vor achiziționa, în perioada următoare, o serie de echipamente noi, printre acestea numărându-se truse de laparoscopie dar și dispozitive pentru efectuare de puncții, biopsie prostatică echoghidată.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare vor fi demarate și o serie de lucrări de renovare a spațiilor existente, având în vedere că majoritatea clădirilor în care funcționează clinicile SCJ Mureș sunt vechi și necesită reparații. Banii pentru renovarea clădirilor și pentru achiziționarea de aparatură medicală sunt atât din fonduri proprii ale unității medicale, dar și de la Consiliul Județean Mureș, în subordinea căruia se află Spitalul Clinic Județean Mureș.
„În ceea ce privește Clinica de Urologie, suntem în plin proces de dotare cu aparatură nouă. Săptămâna viitoare începem și lucrările de renovare a spațiilor existente. Și la nivelul Uniunii Europene se pune accent pe prevenție și atunci sperăm că măcar de două ori pe an să reușim să facem aceste screeninguri la Clinica de Urologie, dar dorim să le extindem și către alte secții, pentru că o afecțiune depistată la timp e mai ușor și mai ieftin de tratat. Ne dorim creșterea calității actului medical. La Urologie, este o echipă frumoasă. Suntem singura clinică din județ și pacienții care se adresează sunt din județele limitrofe. Trebuie să asigurăm servicii de calitate și să aducem lucruri noi în clinică. Momentan, sunt în curs de achiziție truse de laparoscopie, dispozitive pentru efectuare de puncții, biopsie prostatică echoghidată și renovăm blocul operator. Acum lucrăm la listele de investiții și împreună cu conducerea Consiliului Județean Mureș am stabilit să creștem un pic valoarea investițiilor în ceea ce privește aparatura medicală și renovarea clădirilor”, a declarat dr. Dan Sîmpălean.

Cât despre angajări, în luna ianuarie se vor scoate la concurs peste 100 de posturi de medici, asistenți medicali, brancardieri, personal tehnic, economic, de specialitate şi administrativ.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.