O companie de IT din Tîrgu Mureș a dezvoltat primul manual de biologie online pentru admiterea la UMF Invatamant
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 857 Vizualizări

O companie de IT din Tîrgu Mureș a dezvoltat primul manual de biologie online pentru admiterea la UMF

umf admitereÎn urmă cu câteva zile, o companie privată de IT din Tîrgu Mureș a dezvoltat primul manual digital de biologie dedicat elevilor care se pregătesc să susțină examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș. Dezvoltatorii de la Reea au plecat de la ideea că nu toți candidații își permit să plătească meditații, iar studenții de astăzi sunt medicii de mâine care vor salva vieți omenești.

Prezent, joi seară, la emisiunea UMFTV, rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a salutat demersul, despre care a spus că este o idee excelentă. Acesta a transmis că a contactat dezvoltatorul aplicației, l-a felicitat și i-a propus o discuție în urma căreia să se găsească în viitorul apropiat posibile forme de colaborare.
„A fost o idee excelentă. Și în mintea mea stăruia ideea de a încerca să dezvoltăm într-o formă interactivă și într-o măsură cât mai mare resursele pe care le are Universitatea. Aflând despre această informație și testând această aplicație, mi-a plăcut foarte mult și chiar astăzi am contactat dezvoltatorul acestui produs informatic, l-am felicitat în numele Universității. Cred că a făcut un lucru foarte bun care merită dezvoltat și l-am invitat, după Anul Nou, să avem o discuție pentru a găsi forme de colaborare în acest sens. Fiecare trebuie să știe că o universitate nu trebuie să-și renege niciodată un rol sociale pe care trebuie să-l aibă”, a declarat, în cadrul emisiunii, rectorul UMF Tîrgu Mureș.

Facilități pentru studenți
Rectorul a arătat că la UMF Tîrgu Mureș există de doi ani programe de meditații colective în perioada sesiunilor, iar studenții pot plăti o taxă de școlarizare mai mică dacă efectuează zilnic, câte patru ore, activități de voluntariat în folosul Universității. Acestea pot fi la Biblioteca Universității, la Editura University Press, la Centrul de Simulare și Abilități Practice, la Decanat sau la Departamentul de Relații cu Publicul.
„Studenții din anul I sunt tratați la fel, indiferent din care familie provin. Pentru unii, venitul la facultate este un demers care poate fi mai dificil, pentru că solicită din partea familiei un efort financiar uneori semnificativ. Alții se luptă de-a lungul timpului, în perioada de preadmitere, cu meditații și activități costisitoare. În urmă cu doi ani, am pornit un program de meditații colective la un preț modic, care este accesibil celor mai mulți, care nu face decât să acopere cheltuielile pe care le are Universitatea. În egală măsură, studenților le punem la dispoziție un sistem prin care pot lucra pentru Universitate pentru a-și reduce cheltuielile pe care le au cu taxele școlare”, a explicat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Rectorul UMF a mai spus că platforma de înscriere online la admitere pe care UMF-ul a creat-o în urmă cu doi s-a bucurat de un succes extraordinar, motiv pentru care și alte universități din țară doresc să preia modelul.
„Am avut numeroase solicitări, chiar în ultima vreme, ca acest sistem modern să fie preluat și de către alte universități. Noi încercăm să ne menținem într-un plan de progres tehnologic pe care universitățile serioase bine cotate îl mențin și îl dezvoltă. Încercăm să menținem ritmul, formând în același timp și resursa umană și mai ales percepția umană că se poate și altfel”, a mai precizat prof. dr. Leonard Azamfirei.

Manualul poate fi consultat aici: http://educatie.inmures.ro/cursuri.html.

Foto: UMF Tîrgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • UMF tg mures trebuie sa inteleagă că noi trăim in România şi admiterea la univ. se face după manualele alternative din învătământul preuniversitar. Anatomia si fiziologia nu a fost inventată de UMF tg mures şi pentru armata de cadre didactice angajate la departamentul anatomie este o jignire să se facă pregătirea şi testele de admitere după un manual copiat din străinătate, prost structurat şi practic lipsit de vreo valoare pedagogică.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE