ASA învinge „lanterna”, dar nu convinge FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 82 Vizualizări

ASA învinge „lanterna”, dar nu convinge

IMG_8043În etapa a XXIII-a a Ligii I de fotbal, ultima din acest an, ASA Târgu-Mureș a obținut duminică seara 3 puncte foarte importante în confruntarea cu ultima clasată, Petrolul Ploiești. Mureșenii, rămași fără antrenor înaintea intrării în pauza de iarnă au învins cu 1-0, cu un gol reușit de Gorobsov din lovitură liberă, în minutul 4. ASA a dominat jocul, dar nu a convins, mai ales dacă se ține cont de faptul că prahovenii au evoluat în ultimele 20 de minute cu doi oameni mai puțin, după ce Moussa (min. 70) și Ropotan (min. 74) au fost eliminați pentru câte două cartonașe galbene, primul pentru un henț intenționat de-a dreptul inconștient, la linia de fund a terenului, în careul advers. Corabia fără cârmaci, doar cu antrenorul portarilor Fekete Carol pe bancă, echipa avea nevoie de cele 3 puncte în fața uneia aflată la rândul ei în derivă. Golul victoriei a venit foarte repede, la o lovitură de la 20 metri, trimisă lângă bară de Gorobsov. Mureșenii au controlat jocul, dar nu au reușit să fructifice ocaziile create. Mai mult, după ce în mai puțin de 5 minute și cu peste 20 rămase din joc au evoluat cu doi oameni în plus, au fost la un pas să se întoarcă acasă cu doar un punct. După câteva ocazii importante irosite, printre care cea mai mare s-a consemnat în minmutul 60, când Axente a scăpat singur cu Pecanha, dar a ezitat la sunetele auzite din tribună, după care a fost deposedat. Ratând de câteva ori șansa desprinderii, mureșenii au trăit periculos. Jucătorul care în vară se pregătea cu ASA, Bucșa a trimis în minutul 84 o pasă către Zoubir. Acesta a juns la marginea careului și a șutat la colțul lung. Mingea l-a depășit pe Stăncioiu, dar Edi a fost salvat de bară. La faza următoare tot ploieștenii au fost mai periculoși, dar foarfeca lui Tamuz a trecut peste poartă. ASA și-a consolidat poziția pentru play-off, dar nu a convins, resimțind din plin problemele prin care trece echipa. Este favorită certă la locurile de play-off, profitând din plin de o ediție în care majoritatea echipelor trec prin perioade mai mult decât nefavorabile. Are avantaj de 3 puncte în fața următoarei clasate, CSMS Iași, golaveraj superior și avantajul întâlnirilor directe, dar următoarele clasate se află deja la o distanță care poate fi recuperată doar teoretic, în condițiile în care mureșenii mai au de susținut partidele cu Pandurii Târgu Jiu și FC Botoșani pe teren propriu, între care va fi deplasarea de la CFR Cluj. Rămâne de văzut cu cine și pe cine se va conta pentru ultimele trei etape ale sezonului regulat. Și pe mai departe.
Formații:
Petrolul: Pecanha- Al. Tudose, Benga, Genev (62 Peteleu), Pulhac, Ropotan, Bucșa, Varga (73 Tamuz), Zoubir, Nepomuceno (65 Chiriță), Moussa
ASA: Stăncioiu- Golanski, Balaur (38 Hanca), Balic, Velayos, Gorobsov, Ivan Gonzalez, Jazvic, Manolov, Dedov (63 Borza), Axente (83 Costa)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE